Op zondag 31 mei 2020 verwelkomen we alle jeugdcategorieën vanaf ironkids A (6 tem 9 jaar), ironkids B (10 tem 11 jaar) tot jeugd B en C, evenals recreanten (van startende tot ervaren triatleten) en trio’s. Tegelijk gaat alsook het Belgisch Kampioenschap voor Politiediensten door: een ware triatlonstrijd tussen politieambtenaren tot de Belgishe titel. Afsluitend zullen onze triatletenelite strijden voor de dag- en rakingzege binnen elk T3-onderdeel: eerste divisie, tweede divisie heren en tweede divisie dames.

bkt20 algmeeen1

Ruim 500 atleten leggen in en rondom het provinciale centrum De Boerekreek een uniek en landelijk parcours af tijdens hun Boerekreektriatlon. De Meetjeslandse gordel typeert zich voor rust, eenvoud, puur natuur aan de kreken, en onze palinggerechten zijn dan ook een must voor elke bezoeker aan het Meetjesland.

bkt20 algmeeen2

Deze sprint-Boerekreektriatlon betreft een drafting wedstrijd, en dit voor elke categorie.

De atleten van de recreatieve reeksen (12u30 en 12u35) alsook de deelnemers aan het Belgisch Kampioenschap voor Politiediensten kunnen tijdens de wedstrijd strijden voor de grote titel “Meetjeslandse Kasseivreter”! Per lus van 10km maak je kennis met een vlotte kasseistrook van maar liefst 1,2km, diegene met de snelste fietstijd, per geslacht, zal een echte Meetjeslandse kasseitrofee verdienen. Neem jij hem mee naar huis?

bkt20 algmeeen3