Afdrukken
Hits: 355

Gelieve het parcours van uw eigen startreeks te bestuderen alvorens het aanvatten van de wedstrijd.

Het zwemgedeelte gaat voor iedereen door in de Meetjeslandse Boerekreek, en betreft een open zwemstart.

Afhankelijk van jouw af te leggen zwemafstand zal het keerpunt duidelijk aangegeven staan en wordt u bijgestaan door kayaks.

Nadat u uw afstand hebt gezwommen, loopt u naar de wisselzone, dit via een onverhard pad en een trap die moet worden overgestoken. De wisselzone staat opgesteld in de manege van de Boerekreek, voorzien van rubberen matten.

Vervolgens wordt er op tapijten gelopen met de fiets in de hand, om vanaf de openbare weg de fiets op te springen en u desbetreffende fietsafstand te vervolmaken.

De ironkids fietsen onder toezicht van de politie en blijven in groep gedurende de fietsafstand van 4km. De jeugd fietst één lus van bijna 8km, zoals aangegeven op onderstaand plan. Seingevers zullen op elk kruispunt staan om het parcours tijdens de race verkeersvrij te houden. De recreatieve reeksen alsook het Belgisch Kampioenschap voor Politie, en de T3-reeksen leggen tweemaal een lus van 10km af, waarbij tweemaal een kasseienstrook wordt gereden van telkens 1,2km afstand. (Ben jij de kasseienkrak en neem jij de kassei-trofee in ontvangst?). Een wheelstation wordt voorzien net na de kasseistrook. Ook hier zullen seingevers en politie het parcours tijdens de race verkeersvrij houden.

Terug in de wisselzone aangekomen, wordt de fiets op uw persoonlijke plaats achtergelaten om vervolgens het loopgedeelte af te werken.

De ironkids lopen onder begeleiding langsheen de dijk van de Boerekreek. De jeugd loopt één lus langsheen deels de verkeersvrije openbare weg en een strook onverhard via de vaart, om vervolgens diezelfde afstand terug te lopen en te finishen in het midden van de evenementenzone van de Boerekreek. De recreatieve reeksen alsook het Belgisch Kampioenschap voor Politie, en de T3-reeksen lopen twee lussen langs diezelfde weg. Een bevoorrading wordt voorzien op het loopparcours.

bkt20 parcours1bkt20 parcours2