Ironkids zwemloop maakt triatlon compleet!

ironkids boerekreek zwemloop2014

Op de meeste triatlonwedstrijden blijven de kleinsten wat in de kou staan. Voor hen is meestal enkel een plaatsje weggelegd als toeschouwer. Bewonderend opkijken naar grote broer, ouders of familieleden die het beste van zichzelf geven tijdens een triatlon mag wel, deelnemen meestal niet. Maar…

De 30e Boerekreektriatlon wil echter ook voor de allerkleinsten een sportief hoogtepunt vormen. Daarom kunnen de 6 tot 12 jarigen (geboortejaar 2009-2003) zich uitleven in een recreatieve zwemloop over 100m zwemmen en 1 km lopen op zaterdag 4 juni. Secretariaat gaat open om 10u, de start is voorzien om 11u. De kostprijs bedraagt €5.

Locatie:
Provinciaal sportcentrum De Boerekreek, St-Jansstraat 132, 9982 St-Jan-in-Eremo

De atleten van de jeugdzwemloop nemen best parking 2 (oostlijke weide sportcentrum). Parking 1 (aan het water) zal na de start van de kwarttriatlon (om  12u30) niet meer kunnen verlaten worden tot omstreeks 15u30.

Afspraak: 
Bij aanmelding ontvangen de kinderen een gratis silicone badmuts en een borstnummer. Hun nummer wordt op beide handruggen genoteerd. De kinderen verzamelen om 10u45 aan de zwemstart voor de kinderen (swimexit kwarttriatlon, overzijde van de dijk) voor een gezamenlijke opwarming en hun materiaal klaar te leggen. De organisatie voorziet per atleet een wisselbox die kan gebruikt worden om zijn spullen in op te bergen. 

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden eventueel meerdere startwaves georganiseerd om alles veilig te laten verlopen met hun eerste open water ervaring.

Parcours:
Het traject gaat over 2 rondjes zwemmen in het ondiepe gedeelte van de Boerekreek en aansluitend één loopronde langs de dijk heen en terug (1 km) met aankomst onder de officiële finishboog van de kwarttriatlon. Dit is een "just for fun" formule, waar iedereen kan aan deelnemen. Er wordt nadien ook geen uitslag opgemaakt.

Meebrengen:
elastiek of nummerbelt om je borstnummer op te spelden, veiligheidspelen, badmuts en zwembril, loopschoenen, ééndelig wedstrijdpakje (of zwempak, zwembroek en T-shirt), handdoek en droge kledij voor nadien. 

Alle deelnemers krijgen bij aankomst een leuke verrassing en heel wat lekkers aan de finishzone. Na afgifte van hun borstnummer ontvangen ze eveneens nog een lekker ijsje. Vergeet je spullen na aankomst echter niet in de wisselzone af te halen en kom deze halen voor 11u30 bij onze medewerkers. Verloren voorwerpen kan je steeds opvragen op het secretariaat in de tent. We vragen om vooraf in te schrijven wegens organisatorische redenen, daginschrijven blijven echter wel mogelijk mits het bedrag van € 7 te betalen. Bij te koude watertemperatuur wordt een kidsrun georganiseerd.