Op zondag 3 juni stonden terug heel wat jeugdatleten aan de start van de duatlon in Tielt. Voor een paar was het een eerste kennismaking met duatlon, maar dit schrok ze zeker niet af.
Bij de verkenning van het parcours was het al snel duidelijk dat het een fietsparcours was voor de betere fietsers. Dit omdat er ongeveer 15 bochten in lagen en dit over een afstand van amper 4,4 km. De jeugd moest eerst 2km lopen dan 8,8km fietsen (2 ronden) en daarna nog eens 1km lopen. De weergoden zaten ons deze dag niet mee want het was een koude en regenachtige dag.


Voor onze 7 atleten was het om 12u start. Zowel jeugd B als jeugd C moesten samen starten. Bij de start was er al een snel een kopgroep van een 3 tal atleten bij jeugd B. Jano en Bjorn hadden terug gezelschap van een oude bekende (Gyssels Maarten). Tijdens het fietsen werd de ene versnelling na de andere geplaatst om Maarten af te schudden maar bij de wissel naar het lopen hadden ze amper maar een 2 tal sec voorsprong. Zo kwam Jano als 2de over de finish en Bjorn als 3de .Door het vergeten uit doen van de helm bij het lopen moest Arno nog wat plaatsen weggeven maar toch proficiat voor het nogmaals tonen van zijn karakter om de wedstrijd nog tot een goed einde te brengen. Bij de jeugd C behaalde Emiel een mooie 3de plaats door zijn sterke fietsprestatie, hij moest alleen naar een groepje toe fietsen om daarna bij het lopen iedereen achter zich te laten.  Voor Robbe en Ilian was het hun eerste kennismaking met duatlon en deze stonden zeker hun mannetje, nogmaals proficiat. Bij de dames jeugd C was het Margot en Marjon van TDW die er van bij het begin vandoor gingen. Door een stuurfout van Margot kon Marjon er alleen vandoor. Margot behaalde de 2de plaats. Maar wat iedereen opviel was dat deze 2 atleten van jeugd C een snellere tijd neerzetten dan de 2 jaar oudere dames van jeugd B.
Nogmaals proficiat aan onze jeugdatleten en met  4 podium plaatsen keerde iedereen tevreden terug.