Voor onze Meetjeslandse jeugd staat een drukke periode voor de deur met enkele leuke uitstappen en het traditionele jeugdweekend. Met deze nieuwsbrief bezorgen we graag alle concrete informatie zodat jullie weten wat jullie te wachten staat de komende periode.

1. Inschrijvingen triatlonkamp en multisport – paasvakantie
Tijdens de paasvakantie gaat in Eeklo terug een knotsgek triatlonkamp door voor de 6 tot 12 jarigen. Vanaf maandag 3 tem. vrijdag 7 april, telkens van 9u30 tot 16u. De kostprijs bedraagt € 100 (incl. 4 zwemmomenten, huur materiaal, gediplomeerde trainers). Inschrijven kan via de onderstaande link op de website. Er zijn nog een 10-tal plaatsen beschikbaar. http://www.smo-triatlonteam.be/events/triatlon-en-omnisportkamp-eeklo.html

Er worden max. 40 kinderen toegelaten. Er wordt gewerkt in 3 verschillende niveaugroepen. Zeker een aanrader voor de kinderen die houden van veel actie en nieuwe uitdagingen.

2. Zaterdag 25 februari uitstap BMX-parcours Bentille (Graafjansdijk) – teamvoorstelling 2017  
De ironkids verzamelen om 10u aan de parking van het crossparcours (Graafjansdijk 9 – 9982 St-Jan-in-Eremo) met hun fiets, helm en rugzakje met aangepaste en droge kledij voor nadien – ook smo-uitrusting aub voor de fotosessie). We gaan het BMX-parcours en bijkomende hindernissen onveilig maken. Ze gaan er zich gedurende 1.5u uitleven al spelend, fietsend en lopend. Aansluitend verplaatsen we ons onder begeleiding naar het Godshuis in St-Laureins (Leemweg 11, 980 St-Laureins) en krijgen alle jeugdatleten een broodjeslunch met drankje aangeboden. Daar gaat ondertussen de triatlondag door met specifieke workshops voor de volwassenen. Aansluitend om 12u45 wordt een groepsfoto genomen met alle leden en zullen enkele persfotografen aanwezig zijn. De toppers, trainers, sponsors, supporters en pers zal aanwezig zijn. De kinderen kunnen om 13u aan het Godshuis (ingang via zijbeuk zuidzijde – zaal Ambrosia – 1e verdieping) worden afgehaald.

De ouders en supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom tijdens de presentatie die ’s avonds doorgaat om 19u. Er zal zeker voldoende eten en drinken beschikbaar zijn voor alle aanwezigen. Hopelijk zijn jullie er allen bij?

Meebrengen: valhelm, fiets (volledig in orde – geen koersfiets aub), aangepaste kledij (handschoenen, muts, regenvest), loopschoenen, drinkbus en gezond tussendoortje.

3. Zaterdag 4 maart 2017 Daguitstap Vlissingen – Nollebos (Nl)
De ironkids die zin hebben, kunnen op zaterdag 4 maart deelnemen aan een leuke veldloop over 1200m in het Nollebos (Vlissingen). Het is een kleinschalige veldloop in Zeeuws Vlaanderen, gecombineerd met een gezonde activiteit aan de Zeeuwse kust.Ook de jeugdafdeling van Maldegem gaat mee naar Vlissingen, jaarlijks zijn we hier steeds met een 30-tal kinderen aanwezig.

We verzamelen om 9u30 aan de sporthal van Eeklo of om 10u aan de overzetboot in Breskens met onze fiets en rugzak. We nemen de overzetboot om 10u33 en verplaatsen ons dan per fiets naar de start (ong. 4 km verder). Er is vervoer voor de kinderen en hun fietsen voorzien indien gewenst. De kinderen lopen per geboortejaar en geslacht. De eerste start wordt gegeven om 12u30.

De kostprijs voor de veldloop bedraagt € 3 en de overzetboot (retour) € 7. Voor de jeugdleden wordt een kleine bijdrage van € 5 gevraagd. De extra kosten en bijkomende drankjes worden door de jeugdkas betaald.

De veldloop loopt over een zeer uitdagend parcours met wisselende ondergronden: trappen, duinen, fietspad, paardenslag,… We doen een gezamenlijke parcoursverkenning en ook in de namiddag zijn voor de kinderen nog enkele leuke strand- en duinspelen voorzien. De trainers zorgen voor de inschrijvingen en startkaartjes voor de kinderen.   We zijn terug met de overzetboot in Breskens omstreeks 16u30 (vertrek om 16u05 vanuit Vlissingen) of 17u in Eeklo. Ouders die ons mee willen vergezellen, zijn steeds welkom, ook voor hen staat een korte (4.5 km of 10 km trailrun) op het programma.

Meebrengen: valhelm, fiets (volledig in orde – geen koersfiets aub), aangepaste kledij (handschoenen, muts, regenvest), sluitspelden of nummerbelt, 2e paar loopschoenen of spikes, extra droge kledij, handdoek, lunchpakket, drinkbus en gezond tussendoortje en stuk fruit.

Graag meedelen aan de jeugdtrainer of je hieraan deel neemt, dan voorzien we de inschrijving en een plaatsje op de overzetboot. We vragen de kinderen een bijdrage van € 5 voor deze volledige dag. Het bedrag is te betalen aan de trainer bij inschrijving. Graag aanmelden voor 25 februari as.  tav. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het aantal personen (evt. ook ouders).

4. Jeugdweekend 24 tot 26 maart 2017 in Sportcomplex Brugge (Sport Vlaanderen)
Eind maartl trekt “de sportiefste Meetjeslandse jeugd” terug op sportieve uitstap met de triatlonschool. En dit met alle jeugdatleten van groot tot klein. Zowel onze Ironkids, Jeugd C – B en A zullen aangepaste trainingen krijgen door onze trainers en begeleiders. We zorgen zeker voor voldoende trainers en begeleiders zodat iedereen perfect kan sporten volgens eigen niveau. Ook de randactiviteiten zullen steeds begeleid zijn door gediplomeerde train(st)ers.

We verblijven dit jaar in de nieuwe sportlocatie van Sport Vlaanderen in Brugge (Nijverheidsstraat 212, 8310 Brugge). Het is de ideale uitvalsbasis voor een gevarieerd groepsverblijf met oa. Wielerpiste, klimmuur, gymnastiekhal, atletiekpiste, zwembad, survivalparcours,…. Alles op wandelafstand. We verzamelen op vrijdag 24 maart om 17u30 in de inkomhal van het zwembad. Vanaf 17u kunnen de kamers worden geïnstalleerd en voor de jongste ironkids willen we dan ook vragen of de ouders hierbij een handje willen helpen. De kamerverdeling gebeurt vooraf door de trainers. De kinderen mogen op zondag 26 april om 16u worden afgehaald aan het verblijf. Er is een groot spel voorzien tussen 14u en 16u. De ouders zijn hier natuurlijk ook van harte welkom om actief deel te nemen (of te supporteren).

De normale kostprijs is 70€ per persoon maar de club zorgt voor een korting van 10€ per persoon uit de clubkas. Voor deze prijs krijgen ze een volledig weekend met sport, spel en ontspanning. Alle maaltijden van vrijdagavond tot zondagmiddag (incl. drank en 4-uurtje ) zijn inbegrepen.

Wat gaan we allemaal doen? Verkenningstocht en oriëntatie, 2 zwemtrainingen in het zwembad met veel waterpret, quiz en gezelschapsspelen, fietsvaardigheden op de piste, kennismaking met de atletiekbaan, klimmuur en gymnastiekhal, enz…

Graag inschrijven voor 1 maart as. bij de jeugdtrainers of  mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het totale bedrag (60€ per persoon) over te schrijven op rek. nr. BE39 8911 9403 9719. Twijfel je nog of heb je nog vragen neem gerust contact op met één van de trainers. Er gaan voldoende trainers en begeleiders (ook enkele mama’s) mee om de kinderen een onvergetelijke sportervaring te laten beleven. Hopelijk mogen we jullie verwelkomen!

5. Belangrijke data ironkids (6-9 jarigen) 2017

- Zaterdag 18 maart 2017 Zwerfvuilactie St-Laureins In samenwerking met onze clubsponsor De Roste Muis trekken we met jeugd en volwassenen een voormiddag op pad door het krekengebied door de polders en langs waterkanten. Diegene die er vorig jaar bij waren zullen de activiteit niet snel vergeten… We verzamelen om 8u45 aan het provinciale sportcentrum De Boerekreek en omstreeks 12u zijn we terug. Na de activiteit wordt aan alle leden en medewerkers een gratis drankje aangeboden. Verdere info volgt later!

- Zondag 9 april 2017 – Jeugdzwemloop Maldegem
Onze eigen organisatie binnen het Flanders Jeugdzwemloopcircuit in en rond het Maldegemse sportcomplex.

-Zaterdag 24 juni 2017 – Workshop voor ouders “Voeding voor actieve jeugd” door Stephanie Scheirlynck
(ism. Peaklevel tijdens de laatste jeugdtraining bij SMO bvba)

- Woensdag 12 – vrijdag 14 juli 2017 Triatlon & multiskills 3-daagse St-Laureins

- Zaterdag 29 juli 2017 - BK jeugdtriatlon en ironkids zwemloop provinciaal sportcentrum Boerekreek St-Laureins

Indien jullie bijkomende vragen hebben kan je één van onze jeugdtrainers contacteren: Maarten De Bolster (0494/58 55 37) of jeugdcoördinator Steven Haeck (0476/90 70 29).
De laatste info vind je steeds op de website www.smo-specialized.be (onder jeugd) terug.

Het jeugdbestuur SMO-Specialized Triatlon Team vzw  
www.smo-specialized.be