Aquatlon2021

Door de annulatie van de Boerekreektriatlon 2021 bieden jullie graag een sportief uitdagend alternatief aan waarbij onze buitengewone natuurlijke gemeente Sint-Laureins het mooiste van zichzelf zal tonen. Kortom: een annulering hoeft geen afscheid te zijn!
WELKOM op de Boerekreek Experience Aquatlon op zaterdag 22 mei 2021!

Opzet: 200m/500m zwemmen en 2km/6km lopen (50% offroad)
Waar: langsheen een prachtig erkend stuk natuurgebied, uitsluitend toegankelijk op 22 mei 2021
Wie: iedereen vanaf 12 jaar (200m/2km) of vanaf 14 jaar (500m/6km)
Hoe: per uur kunnen 50 atleten starten, er zijn 4 startblokken
Return: prachtige sportervaring, tijdsregistratie met einduitslag, healthy belevingsbox.

inschrijven200x56

LOCATIE: Provinciaal Domein "De Boerekreek", Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Laureins

Startblokken
10u00 - 11u00 : Medium Aqautlon (vanaf 14 jaar) - 500m + 6km
11u00 - 12u00 : Medium Aqautlon (vanaf 14 jaar) - 500m + 6km
12u00 - 13u00 : Medium Aqautlon (vanaf 14 jaar) - 500m + 6km
14u00 - 14u30 : Small Aqautlon (vanaf 12 jaar) - 200m + 2km

PARCOURS

 

BKT21 sponsors

Aquatlon cover

Door de annulatie van de Boerekreektriatlon 2021 bieden jullie graag een sportief uitdagend alternatief aan waarbij onze buitengewone natuurlijke gemeente Sint-Laureins het mooiste van zichzelf zal tonen. Kortom: een annulering hoeft geen afscheid te zijn!
WELKOM op de Boerekreek Experience Aquatlon op zaterdag 22 mei 2021!

Opzet: 200m/500m zwemmen en 2km/6km lopen (50% offroad)
Waar: langsheen een prachtig erkend stuk natuurgebied, uitsluitend toegankelijk op 22 mei 2021
Wie: iedereen vanaf 12 jaar (200m/2km) of vanaf 14 jaar (500m/6km)
Hoe: per uur kunnen 50 atleten starten, er zijn 4 startblokken
Return: prachtige sportervaring, tijdsregistratie met einduitslag, healthy belevingsbox.

meer info

BKT21 cancelled

Ons triatleten-DNA bestaat uit een doorgedreven motivatie, met een sterke wil en een grote ambitie. Daar kunnen we ons allen in herkennen. Het typeert wie we zijn, en waarvoor we staan, individueel als triatleet, maar ook als triatlonclub SMO-SCOTT Triatlonteam.

Maar hoe doordrongen ons DNA daarvan ook is, de huidige gezondheidsvoorwaarden, maatregelen van de Belgische regering en de ongunstige ontwikkeling van de situatie, laten ons niet toe om ons groots triatlonfeest: de Boerekreektriatlon, in zijn traditionele vorm te laten plaatsvinden.

Met diepe teleurstelling leest u hierbij de officiële annulering voor de gezelligste triatlon van het Meetjesland op zondag 23 mei 2021, op naar de Boerekreektriatlon van zondag 5 juni 2022!

We willen jullie alvast hartelijk danken voor elk jullie inschrijving, en bijhorend vertrouwen in onze organisatie. In samenwerking met Triatlon Vlaanderen beloven we jullie elk een gehele terugbetaling van het door jouw betaalde inschrijvingsbedrag.

** UPDATE - Mogelijks kunnen de T3 serie wedstrijden na goedkeuring van de triatlon federatie nog doorgaan.

BKT21 sponsors

ekg signal md

Graag willen we kort even een aanpassing in de procedure medische screening toelichten.

De winter is traditioneel de periode waarin veel atleten met wedstrijdlicentie een medische screening laten uitvoeren bij hun (huis)arts voor het bekomen van een attest. In de huidige situatie moet er echter een afweging gemaakt worden tussen volgende zaken:

  1. Dit onderzoek vormt een belangrijk onderdeel van het preventief verantwoord sporten beleid.
  2. De druk op de (huis)artsen is momenteel gigantisch groot.
  3. De screenings zijn niet-dringende medische onderzoeken.

Omwille van deze redenen is door Triatlon Vlaanderen in samenspraak met de artsen uit de GES-commissie, beslist:

1. Atleten waarvan het attest afloopt op 31/12/2020 kunnen uitzonderlijk hun lidmaatschap hernieuwen zonder bijkomende screening. Zij dienen hiervoor op het persoonlijk atletenprofiel waar het attest kan worden opgeladen volgende tekst aan te vinken: “Ik verklaar de afgelopen 12 maanden geen medische klachten te hebben gehad en wil gebruik maken van de mogelijkheid om een licentie te bekomen zonder bijkomende medische screening. Ik zal uiterlijk 31/12/2021 een nieuwe screening laten uitvoeren.

OPGELET:
- Ga steeds langs uw (huis)arts in geval van medische klachten.
- Wie toch een screening wil laten uitvoeren kan dit uiteraard nog steeds doen.

- Dit alles heeft geen impact op uw verzekering.


Het triatlonseizoen kende het voorbije jaar een bizar verloop, maar toch blijven de Meetjeslandse triatleten niet bij de pakken zitten. 

Westvlaming Jasper Sabbe zal vanaf volgend seizoen de kleuren van het Meetjeslandse Triatlon Team verdedigen. De 21-jarige atleet uit Izegem is een vaste waarde binnen het triatloncircuit en mikt opnieuw op enkele podiumplaatsen op de sprint- en kwarttriatlon. De komende weken of maanden zullen jullie zeker uitgebreid kennis maken met Jasper, een gedreven en sympathieke triatleet uit Dadizele tijdens een van onze groepstrainingen of testdagen, eens we terug in groep(jes) mogen samen komen.

Hieronder kan je het volledige persartikel nalezen:


De bijkomende maatregelen die de Vlaamse regering gisteren heeft aangekondigd, hebben een grote impact op onze georganiseerde clubactiviteiten binnen SMO-SCOTT Triatlon Team en dit met vanaf donderdag 29 oktober 2020.

Het zwembad en de sporthal van Eeklo sluit vanaf woensdag 28 oktober om 18u voor onbepaalde periode. De vrije tijd van kinderen en jongeren staat zwaar onder druk in deze periode. We streven binnen onze jeugdwerking naar een goed evenwicht tussen het beperken van gezondheidsrisico’s, opbouwen van immuniteit en de cruciale ademruimte voor jongeren in hun vrije tijd anderzijds. We proberen binnen de opgelegde maatregelen en verstrengingen coronaveilige oplossingen te blijven aanbieden, zoals het aanbieden van jeugdactiviteiten voor -12 jarigen (tem. geboortejaar 2008), het aanbieden van individuele schema’s of online verbinden met onze (jeugd)atleten. We doen het voor hun lichamelijk, mentaal én sociaal welbevinden.

Hans De Schuyter   Menen 2020 1

Wakker geworden na een week die ik niet snel zal vergeten, met als einddoel: de halve triathlon van Menen.

Na 200 trainingen was ik er klaar voor, een volgende stap in mijn prille triathloncarriere. Nog een weekje het voedingsschema toepassen van mijn coach. Eerst 3 dagen koolhydraatarm, dan 3 dan carboloaden, en op dag 7: raceday.

Trientje toonde zich superenthousiast: kookboeken werden doorzocht en een prachtig arsenaal aan voedingswaren passeerden de keuken. Op die manier lukt een voedingsschema zonder probleem.

Op donderdag begon mijn linker oog wat beu te doen: een fout georiënteerde wimper kraste op mijn conjunctiva. Vervelend maar nog te doen. Toen ik echter opstond vrijdagmorgen stond mijn oog zwaar ontstoken. Alarm!!! Trien heeft snel een bevriende oogartse opgebeld, en die heeft me nog gezien voor haar consultatie om 7.45. “Kan ik meedoen zondag?”, was mijn vraag natuurlijk. “Enkel als de roodheid volledig weg is.”, was het weinig geruststellende antwoord. Maar goed, ik kon gaan werken en beginnen druppelen…

Sinds 12 september zijn we met de jeugdafdeling van de triatlonschool terug succesvol van start gegaan. De eerste kennismakingslessen met onze nieuwe leden zijn achter de rug en de 3 disciplines werden al flink beoefend door onze jeugatleten. Na het infomoment werd een volledige kalender met data ter beschikking gesteld voor de verschillende niveaugroepen en extra uitstappen of speciale trainingen. We moeten echter meedelen dat voor het komende seizoen met de huidige maatregelen voorlopig geen extra plaatsen meer beschikbaar zijn. De maximuum capaciteit van 75 jeugdatleten is bereikt voor het nieuwe seizoen 2020-2021. Heb je toch nog interesse naar onze jeugdwerking? Stuur uw gegevens dan door naar onze jeugdcoördinator Steven Haeck tav. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen u zo spoedig mogelijk contacteren mocht er nog een plaatsje vrij komen in de toekomst.
Vanaf woensdag 14 oktober 2020 gaan we over naar code oranje voor de sportsector. Door onze strikte aanpak hopen we dat ze een hulp kunnen zijn bij het indammen van de verspreiding van het virus.

VerbauwenbadBEGIN UPDATE

Aangezien alle verenigingen zoveel mogelijk tijd en ruimte willen om te zwemmen, én rekening houdende met de huidige coronamaatregels, hebben we van de sportdienst van Eeklo extra info gekregen ivm het gebruik van kleedkamers en zwembad. Juiste planning zie link onderaan dit bericht.

Extra aandachtspunten:

  • SMO gebruikt Ingang A (gelieve de schoenen uit te doen voor u het zwembad betreedt).
  • Probeer op het juiste uur bij je training aan te sluiten. Zorg voor geen onnodige wachttijden in de foyer.
  • Verlaat na de training onmiddellijk het zwembad.
  • Na het zwemmen kan je steeds de poortjes gebruiken met de persoonlijke clubkaart.
  • Houdt de sportbubbels strikt gescheiden.
  • Om de schoonmaakploeg voldoende tijd te geven om te poetsen, gelieve na het zwemmen zo vlug mogelijk de kleedkamers te verlaten!

EINDE UPDATE

Sinds 1 september 2020 is het zwembad van Eeklo terug open. Er zijn enkele belangrijke maatregelen die er gelden en deze zijn dan ook opgenomen in een draaiboek dat werd verspreid door de Eeklose sportdienst. We vragen aan onze leden om deze dan ook te volgen zodat we veilig en kunnen blijven sporten.