Op zaterdag 11 september werd het nieuwe jeugdseizoen op gang geschoten voor de jeugdatleten. Maar liefst 85 jeugdleden hebben zich aangemeld in de 4 verschillende leeftijdgroepen. Voor het seizoen 2021-2022 is de Meetjeslanse triatlonschool, de jeugdafdeling van SMO-SCOTT, jammer genoeg volzet. De jeugdtrainers kiezen ervoor om de kwaliteit binnen de groepen te bewaren, zodat iedereen volgens eigen mogelijkheden kan kennis maken met het multisporten. Want triatlon is meer dan alleen maar zwemmen, fietsen en lopen! Mocht er toch interesse zijn? Gelieve jullie interesse kenbaar te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze jeugdtrainers nemen dan contact op van zodra er plaatsen beschikbaar zijn binnen de specifieke leeftijdsgroepen.

Jeugdatleet Raf De Dobbelaere uit Adegem kroonde zich in augustus tot Belgisch kampioen bij de junioren. De topsport student domineerde de wedstrijd en racete heel attent voorin. In de afsluitende loopproef van 5 km wist hij een beslissende kloof te slaan. Dit was voor de eerstejaars junior zijn eerste nationale titel. Het was voor de Meetjeslander een mooie bekroning van zijn trainingsijver, inzet en harde werken de voorbije jaren.

Simon De Cuyper kroonde zich in de sprinttriatlon in lac de l'eau d'heure tot Belgisch kampioen sprinttriatlon 2021. Dit was voor de SMO-SCOTT atleet reeds zijn 10e Belgische titel in de teamkleuren van het Meetjeslandse Triatlon Team en wordt hiermee absolute recordhouder wat het aantal nationale titels betreft. Beide atleten zullen dus ook in 2022 te zien zijn in de prachtige nationale driekleur van onze kledijpartner Bioracer. Proficiat aan beide atleten!

Na een bewogen jaar en alternatief T³ circuit in 2020, kwam Vlaanderens meest gelauwerde teamcompetitie, de Triatlon Team Series T3, terug op volle kracht in 2021. De Team Triathlon Series werd ondertussen reeds voor het zevende seizoen georganiseerd en staat steeds garant voor spanning, spektakel en beleving voor zowel de atleten, de teams als de toeschouwers. Het circuit bestond uit vier (ipv. vijf spraakmakende wedstrijden na afgelasting van Haute Meuse wegens de wateroverlast) waarbij de beste teams en atleten van het land zullen strijden voor de eervolle titel van beste Team 2021. Tegelijkertijd worden ook de tri-clubs in de kijker geplaatst die inzetten op teambuilding en verschillende doelgroepen samen brengen!

Met de Boerekreektriatlon in Sint-Laureins is zondag 23 mei het Belgische triatlonseizoen van start gegaan, en hoewel er geen publiek was bij de eerste ploegentriatlon van de T3 Series, kan je de wedstrijd en de sfeer ervan toch nog beleven via de diverse sociale media kanalen. De thuisploeg SMO-SCOTT gaat na de eerste manche aan de leiding in de eerste divisie bij de heren. De 2e manche staat gepland in Haute Meuse op 17 juli voor een dubbele aflossingswedstrijd over de super sprint afstand.

SMO Boerekreektriatlon Gerben Steyaert online res 119

Door de annulatie van de Boerekreektriatlon 2021 (jeugd reeksen, recreatieve heren/dames/trio, g-sport, BK politiediensten) bieden jullie graag voor iedereen een sportief uidagend alternatief. Op zaterdag is er de Aquatlon en op zondag kunnen we onder strikte voorwaarden ook de T3 series (ploegentriatlon) en Ironkids wedstrijden laten doorgaan. Het zwemmen zal dit jaar doorgaan in de Oostpolderkreek aangezien de waterkwaliteit van de Boerekreek niet voldeed. Deze kreek licht op quasi gelijke afstand van de wisselzone dan de Boerekreek.

LOCATIE: Provinciaal Domein "De Boerekreek", Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Laureins

PARKING: Aanrijden via Bentille. Parkeren in de St-Jansstraat vanaf St-Jansbrug aan oostzijde (vanuit Bentille), 9982 Sint-Laureins

Starturen wedstrijd zondag:
10u00: T³ Series - Herendivisie 2
12u00: T³ Series - Damesdivisie
13u33: T³ Series - Herendivisie 1
15u30: Ironkids A (°2015-2012)
15u45: Ironkids B (°2011-2010)

Aquatlon2021

Door de annulatie van de Boerekreektriatlon 2021 bieden jullie graag een sportief uitdagend alternatief aan waarbij onze buitengewone natuurlijke gemeente Sint-Laureins het mooiste van zichzelf zal tonen. Kortom: een annulering hoeft geen afscheid te zijn!
WELKOM op de Boerekreek Experience Aquatlon op zaterdag 22 mei 2021!

Opzet: 200m/500m zwemmen en 2km/6km lopen (50% offroad)
Waar: langsheen een prachtig erkend stuk natuurgebied, uitsluitend toegankelijk op 22 mei 2021
Wie: iedereen vanaf 12 jaar (200m/2km) of vanaf 14 jaar (500m/6km)
Hoe: per uur kunnen 50 atleten starten, er zijn 4 startblokken
Return: prachtige sportervaring, tijdsregistratie met einduitslag, healthy belevingsbox.

UITSLAGEN

adobereader

INSCHRIJVINGEN GESLOTEN !!!!!

BRIEFING

adobereader

LOCATIE: Provinciaal Domein "De Boerekreek", Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Laureins

Startblokken
10u00 - 11u00 : Medium Aquatlon (vanaf 14 jaar) - 500m + 6km
11u00 - 12u00 : Medium Aquatlon (vanaf 14 jaar) - 500m + 6km
12u00 - 13u00 : Medium Aquatlon (vanaf 14 jaar) - 500m + 6km
14u00 - 14u30 : Small Aquatlon (vanaf 12 jaar) - 200m + 2km

PARCOURS

BKT21 sponsors

PEAKS logoIndien u een wetsuit wenst te huren of aankopen kan dit steeds via onze partner PEAKS wetsuits uit Deinze. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de gewenste maat. De Peaks wetsuits kunnen dan worden afgehaald aan de eventsite op de wedstrijddag zelf.

 

Aquatlon cover

Door de annulatie van de Boerekreektriatlon 2021 bieden jullie graag een sportief uitdagend alternatief aan waarbij onze buitengewone natuurlijke gemeente Sint-Laureins het mooiste van zichzelf zal tonen. Kortom: een annulering hoeft geen afscheid te zijn!
WELKOM op de Boerekreek Experience Aquatlon op zaterdag 22 mei 2021!

Opzet: 200m/500m zwemmen en 2km/6km lopen (50% offroad)
Waar: langsheen een prachtig erkend stuk natuurgebied, uitsluitend toegankelijk op 22 mei 2021
Wie: iedereen vanaf 12 jaar (200m/2km) of vanaf 14 jaar (500m/6km)
Hoe: per uur kunnen 50 atleten starten, er zijn 4 startblokken
Return: prachtige sportervaring, tijdsregistratie met einduitslag, healthy belevingsbox.

meer info

BKT21 cancelled

Ons triatleten-DNA bestaat uit een doorgedreven motivatie, met een sterke wil en een grote ambitie. Daar kunnen we ons allen in herkennen. Het typeert wie we zijn, en waarvoor we staan, individueel als triatleet, maar ook als triatlonclub SMO-SCOTT Triatlonteam.

Maar hoe doordrongen ons DNA daarvan ook is, de huidige gezondheidsvoorwaarden, maatregelen van de Belgische regering en de ongunstige ontwikkeling van de situatie, laten ons niet toe om ons groots triatlonfeest: de Boerekreektriatlon, in zijn traditionele vorm te laten plaatsvinden.

Met diepe teleurstelling leest u hierbij de officiële annulering voor de gezelligste triatlon van het Meetjesland op zondag 23 mei 2021, op naar de Boerekreektriatlon van zondag 5 juni 2022!

We willen jullie alvast hartelijk danken voor elk jullie inschrijving, en bijhorend vertrouwen in onze organisatie. In samenwerking met Triatlon Vlaanderen beloven we jullie elk een gehele terugbetaling van het door jouw betaalde inschrijvingsbedrag.

** UPDATE - Mogelijks kunnen de T3 serie wedstrijden na goedkeuring van de triatlon federatie nog doorgaan.

BKT21 sponsors

ekg signal md

Graag willen we kort even een aanpassing in de procedure medische screening toelichten.

De winter is traditioneel de periode waarin veel atleten met wedstrijdlicentie een medische screening laten uitvoeren bij hun (huis)arts voor het bekomen van een attest. In de huidige situatie moet er echter een afweging gemaakt worden tussen volgende zaken:

  1. Dit onderzoek vormt een belangrijk onderdeel van het preventief verantwoord sporten beleid.
  2. De druk op de (huis)artsen is momenteel gigantisch groot.
  3. De screenings zijn niet-dringende medische onderzoeken.

Omwille van deze redenen is door Triatlon Vlaanderen in samenspraak met de artsen uit de GES-commissie, beslist:

1. Atleten waarvan het attest afloopt op 31/12/2020 kunnen uitzonderlijk hun lidmaatschap hernieuwen zonder bijkomende screening. Zij dienen hiervoor op het persoonlijk atletenprofiel waar het attest kan worden opgeladen volgende tekst aan te vinken: “Ik verklaar de afgelopen 12 maanden geen medische klachten te hebben gehad en wil gebruik maken van de mogelijkheid om een licentie te bekomen zonder bijkomende medische screening. Ik zal uiterlijk 31/12/2021 een nieuwe screening laten uitvoeren.

OPGELET:
- Ga steeds langs uw (huis)arts in geval van medische klachten.
- Wie toch een screening wil laten uitvoeren kan dit uiteraard nog steeds doen.

- Dit alles heeft geen impact op uw verzekering.


Het triatlonseizoen kende het voorbije jaar een bizar verloop, maar toch blijven de Meetjeslandse triatleten niet bij de pakken zitten. 

Westvlaming Jasper Sabbe zal vanaf volgend seizoen de kleuren van het Meetjeslandse Triatlon Team verdedigen. De 21-jarige atleet uit Izegem is een vaste waarde binnen het triatloncircuit en mikt opnieuw op enkele podiumplaatsen op de sprint- en kwarttriatlon. De komende weken of maanden zullen jullie zeker uitgebreid kennis maken met Jasper, een gedreven en sympathieke triatleet uit Dadizele tijdens een van onze groepstrainingen of testdagen, eens we terug in groep(jes) mogen samen komen.

Hieronder kan je het volledige persartikel nalezen: