Afgelopen zondag 21 januari 2024 organiseerden we onze jaarlijkse Run & Bike Eeklo waar we tijdens onze 12e editie opnieuw veel enthousiaste deelnemers mochten verwelkomen. Wegens wegenwerken in het industrieterrein in Eeklo en een nieuwbouwproject bij hoofdsponsor SMO Machinebouw werd gekozen voor een nieuwe start- en finishlocatie bij tuinen en aannemingen De Jonghe. Deze nieuwe locatie werd door atleten en supporters zeer gesmaakt. Elke passage in de bedrijvenhal werden de deelnemers aangemoedigd en finishten in de verwarmde loods.

De jeugdatleten tussen 6 en 11 jaar beten de spits af, waar meer dan 50 atleetjes konden proeven van een andere multisportdiscipline "just for fun". Bij de jeugd werd geen einduitslag opgemaakt, maar stond de beleving centraal. Voor de meeste deelnemers was dit de eerste kennismaking met de triatlon- en duatlonsport in het Meetjesland.

De hoofdwedstrijd over 15 km kende enkele mooie duels. De SMO-SCOTT atleten Joris Basslé en Remco Verbelen gingen er reeds van bij de start snoeihard vandoor en niemand kon hen dan ook bedreigen voor de eindoverwinning. De 2 atleten van de organiserende club wisten zelfs een negatieve split te lopen over de 2 ronden van 7 km. Het Meetjeslandse duo Dries Van Meenen en Tijl Mortier (SMO-SCOTT) pakten op bijna 3 minuten een mooie 2e plaats. Dit duo pakt ook de eindwinst bij de beloften. Masters Wim Laloo en Jurrie Van Waeyenberghe knokten zich naar een knappe 3e plaats. Bij de gemengde teams was de spanning groter en werd tot de laatste meters gestreden voor de overwinning. Alexis Krug en Anne Arnouts van de organiserende ploeg, wisten uiteindelijk de overwinning te pakken voor Amber Rombaut en Sanne Swolfs. Bij de dames was er eindwinst voor de Meetjeslanders Valerie Vincent en Deborah Druon (SMO-SCOTT). Beide dames haalden het voor Valerie en Sophie Matthys.

Verdere info en uitslagen vind je op onze wedstrijdpagina.

r&b2024