GrensTri podium jeugdWe zijn verheugd om de tweede editie van de Grenstriatlon aan te kondigen, een uniek evenement georganiseerd door het enthousiaste SMO-SCOTT Triatlon Team. Deze triatlon belooft opnieuw een onvergetelijke ervaring te worden in het Meetjesland, met nieuwe elementen om zowel de jeugd als volwassenen te betrekken, ongeacht hun ervaringsniveau. De organisatie koos voor een nieuwe datum wegens een overvolle wedstrijdkalender van Triatlon Vlaanderen en concurrentiële wedstrijden op een gelijklopende datum. De wedstrijd zal doorgaan op zaterdag 31 augustus ’24 in en rond St-Laureins.

Triatlon, als multisport evenement dat zwemmen, fietsen en hardlopen combineert, is niet alleen een uitdaging voor individuele atleten, maar ook een test van doorzettingsvermogen, teamwork en een gezonde levensstijl.

In het hart van het schilderachtige Meetjesland, waar groene velden en kronkelende waterwegen samenkomen, bloeit een actieve triatlonscene. Deze regio biedt niet alleen een adembenemend decor voor sport, maar ook diverse mogelijkheden voor atleten van alle niveaus. Of je nu een doorgewinterde triatleet bent of net begint aan je reis in de wereld van multisport, het Meetjesland heeft voor iedereen iets te bieden.

Wat maakt Grenstriatlon Sint-Laureins uniek?

Grensoverschrijdend avontuur: De Grenstriatlon Laureins neemt deelnemers mee op een reis door de prachtige regio langs de grens met regio Meetjesland en het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen (gemeente Sluis), waarbij ze de landsgrenzen oversteken en de veelzijdigheid van het landschap ervaren, van landelijke paden tot schilderachtige waterwegen.

SMO-SCOTT Triatlon Team: Het evenement wordt georganiseerd door het gepassioneerde SMO-Scott Triathlon Team, bekend om hun toewijding aan de sport en het creëren van uitdagende, goed georganiseerde evenementen. De Grenstriatlon 2024 wordt terug een triatlonervaring van topkwaliteit.

Innovatief parcours: Het parcours is zorgvuldig ontworpen om de atleten te testen op alle disciplines van triatlon. Zwemmen in het Leopoldskanaal, fietsen langs en over de landsgrenzen met Zeeuws-Vlaanderen en hardlopen in het dorpshart van de gemeente. Een ideale combinatie die zowel beginners als ervaren triatleten uitdaagt.

Grenstriatlon Sint-Laureins wil niet alleen een sportevenement zijn, maar ook extra inzetten op beleving. Families en supporters worden aangemoedigd om deel te nemen aan het enthousiasme en de energie te delen. We streven ernaar een evenement te creëren dat toegankelijk is voor alle niveaus. Of je nu voor het eerst meedoet aan een triatlon of een doorgewinterde atleet bent, de Grenstriatlon is ontworpen met het oog op een positieve ervaring.

Beleving voor Iedereen:
Er zullen trainingssessies en workshops beschikbaar zijn om deelnemers te ondersteunen bij hun voorbereiding op de triatlon.

GrensTri fietsen ironkids*Deelname vanaf 6 jaar – ouder/kind sessie: Voor de jonge atleten organiseren we een ouder-kind format, waarbij een jeugdatleet en zijn ouder, familielid of vriendje samen een leuke en stimulerende manier de wereld van triatlonsport verkennen vanaf een jonge leeftijd. Ze leggen samen een traject af startend met een verrassingsproef, gevolgd door 750m lopen,– 5 km fietsen en afsluitend 1km lopen.

*Jeugdwedstrijd voor 12 tot 15-jarigen: met aangepaste afstanden van 300m zwemmen – 5 km fietsen – 1500m lopen.

*Sprinttriatlon vanaf 16 jaar: De hoofdtriatlon omvat 500m zwemmen, 21 km fietsen en 5 km hardlopen en is ontworpen om zowel beginners als
ervaren triatleten uit te dagen.

*Deelname in Trio's: Voor diegenen die graag samen de uitdaging aangaan, is deelname met 2 of 3 atleten mogelijk, waar elk teamlid een discipline voltooit.

GrensTri fietsen ironkidsInschrijvingen en Informatie:

Inschrijvingen openen vanaf 1 februari voor inwoners van de gemeente St- Laureins. Houd onze website www.smo-scott.be in de gaten voor updates en gedetailleerde informatie over het evenement.

deelnemers

Evenementdetais:
Locatie: Gemeente St-Laureins eventterrein sporhal en gemeenteplein (Dorpsstraat)
Datum: zaterdag 31 augustus 2024
Startlocatie: Leopoldskanaal (thv. Moershoofdebrug) te St-Laureins
Disciplines: Zwemmen, Fietsen, Hardlopen
Afstanden: Verschillende categorieën voor diverse niveaus
Info en inschrijvingen: www.smo-scott.be

Wij nodigen zowel deelnemers als supporters uit om zich aan te sluiten bij dit unieke triatlonavontuur. Laten we samen grenzen verleggen, de schoonheid van de regio ontdekken en een blijvende triatlontraditie opbouwen in Sint- Laureins.