VerbauwenbadBEGIN UPDATE

Aangezien alle verenigingen zoveel mogelijk tijd en ruimte willen om te zwemmen, én rekening houdende met de huidige coronamaatregels, hebben we van de sportdienst van Eeklo extra info gekregen ivm het gebruik van kleedkamers en zwembad. Juiste planning zie link onderaan dit bericht.

Extra aandachtspunten:

  • SMO gebruikt Ingang A (gelieve de schoenen uit te doen voor u het zwembad betreedt).
  • Probeer op het juiste uur bij je training aan te sluiten. Zorg voor geen onnodige wachttijden in de foyer.
  • Verlaat na de training onmiddellijk het zwembad.
  • Na het zwemmen kan je steeds de poortjes gebruiken met de persoonlijke clubkaart.
  • Houdt de sportbubbels strikt gescheiden.
  • Om de schoonmaakploeg voldoende tijd te geven om te poetsen, gelieve na het zwemmen zo vlug mogelijk de kleedkamers te verlaten!

EINDE UPDATE

Sinds 1 september 2020 is het zwembad van Eeklo terug open. Er zijn enkele belangrijke maatregelen die er gelden en deze zijn dan ook opgenomen in een draaiboek dat werd verspreid door de Eeklose sportdienst. We vragen aan onze leden om deze dan ook te volgen zodat we veilig en kunnen blijven sporten.

Roste muis

Een triatlonseizoen zonder old-school-triatlons is best bijzonder, evenzoveel telt dat ook voor onze vele vrijwilligers, supporters, en niet in het minst voor onze sponsors. ‘Bijzonder anders’ is ongewild in elk van onze dagelijkse agenda binnengeslopen, en vraagt dan ook een bijzondere andere aanpak.

In de loop van het voorjaar hebben we maximaal getracht invulling te geven aan de vele annuleringen die ons overvielen. Een leegte waarbij we in het bijzonder denken aan de jaarlijkse triatlon stage naar Lanzarote, het grote triatlonfeest Boerekreektriatlon, clubweekends, eetfestijn bij onze partner De Roste Muis, zwerfvuilactie ten goede van het milieu,… Onze verankerde sport-familiale-clubtrainingen werden opeens individueel uitgevoerd.
De invulling hebben we ‘bijzonder’ en ‘anders’ aangepakt en gekleurd, wat onder andere ludiek beeldmateriaal op onze sociale media heeft opgeleverd. Toegegeven, toch best fijne herinneringen hé!
Kleuren hebben we ook gedaan met de gepersonaliseerde mondmaskers, als dat niet anders bijzonder mooi is, en bovendien een praktisch hebbeding, jawel, het wordt nog een collectors item!

Hieronder brengen we graag ons Jeugd eetfestijn in functie van de jeugdkas in herinnering, met een bijzondere andere invulling.

Pinksterzondag, 31 mei 2020, moest een hoogdag worden voor de triatlonsport in het Meetjesland. Het SMO-SCOTT Triatlon Team zet samen met de sportraad Sint-Laureins en het gemeentebestuur Sint-Laureins reeds verschillende jaren zijn schouders onder de organisatie van de Boerekreek Triatlon. Als gevolg van de huidige, wereldwijde gezondheidscrisis zien de organisatoren geen andere optie dan de 34e editie van de Boerekreektriatlon te annuleren. Het Triatlon Team maakte het nieuws via een ludiek filmpje met de Meetjeslandse stand-up comedian Joost Van Hyfte bekend.

De organisatoren van Triatlon Team Meetjesland vzw (SMO-SCOTT) willen onder alle omstandigheden prioriteit geven aan de gezondheid van atleten, vrijwilligers, medewerkers en bezoekers.

Het stedelijk sportaccommodatie (zwembad, fitness en sporthal) in Eeklo is nog gesloten tem. 30 april. De geplande clubtrainingen kunnen voorlopig dus niet doorgaan alvorens nadere berichtgeving.


Het Corona-virus (COVID-19) heeft momenteel een grote invloed op ieders leven. Ook in het Meetjesland worden strenge maatregelen genomen om het Coronavirus in te perken.  Vanaf 18 maart wordt het openbare leven beperkt door een uitgaansverbod. Voor de gemeente St-Laureins loopt dit voorlopig tem. 19 april. De bevolking dient zo veel als mogelijk thuis te blijven en onnodige contacten tussen mensen zijn verboden. Wat dit alles betekent voor de organisatie van onze wedstrijd is nog niet duidelijk.

We hopen nog steeds dat de Boerekreektriatlon 2020 kan door gaan zoals gepland. Achter de schermen is het organisatieteam volop bezig met de voorbereiding om er voor iedereen een sfeervolle en veilige organisatie van te maken. Zodra we zekerheid hebben over het al dan niet door gaan van onze wedstrijd zullen we dit communiceren op onze website en via onze sociale media kanalen.