img_5808 large
1 Mei is traditioneel de seizoensopener van het triatlonseizoen. Met een delegatie van 5-teams en een hele supportersclan zakte het SMO-team af naar Charleroi. Het werd terug een schitterend collectieve prestatie van onze atleten. Frederik De Vreese schreef reeds zijn eerste bevindingen. De eerste foto's staan ook in het fotoalbum.

Dat de verwachtingen hoog gespannen waren, hoeft niet meer gezegd na de ambitieuze uitspraken van teammanager Jan Savat op de persconferentie van afgelopen week.
De dames deden al direct wat van hen verwacht werd en domineerden de duatlon van de eerste tot de laatste meter. Veerle, Miek, Mieke Dupont en Melanie hielden er een zeer strak tempo op na en finishten “vlot” met meer dan 2 minuten voorsprong. Dit goud was al binnen.
Veel tijd om van hun overwinning te genieten, hadden Veerle Miek, Mieke en Melanie niet want Floor en Fee stonden hen al op te wachten voor de zwemstart van hun BK ploegen-triatlon. Door vertraging in de duatlon werden onze dames img_5843 largeingedeeld bij de herenwedstrijd, wat natuurlijk een vertekend beeld gaf in functie van hun eindtijd. Na een vlot zwemnummer ( waar duatlete Miek Vyncke goed meezwom!) en een collectief sterke fiets-en loopproef finishten de dames 6e. Terwijl wij ons aan het klaarmaken waren en coach Tim ons van een pittige opwarming voorzag, streden de 2 andere SMO-teams voor een knappe gezamenlijke prestatie. Na de finish zagen we enkel tevreden gezichten, dus de sfeer zat er alvast in. Hier volgt later zeker nog een verslagje.
img_5943 largeOm 16.40 uur was het tijd aan het A-team van SMO om de knalprestatie van vorig jaar proberen over te doen. Eén minuut na het eerste team (TriGT), en 30” na Atriac, zetten de mannen van de rode brigade voet aan wal. Joerie, Sander, Erik-Simon, Michael, Frederik en Tom konden aan hun inhaalrace beginnen en na goed 15km fietsen hadden ze de Atriac’ers te stekken. De samenwerking op de fiets was zeer goed, met beste fietstijd tot gevolg. Met een voltallig sixtet kon het lopen aangevat worden. Bij de verkenning was al gebleken dat het parcours niet van de poes zou zijn, maar de zware klim en de gevaarlijke afdaling konden de race niet meer doen kantelen. SMO deed er nog alles aan, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een verdiende zilver medaille. Vandaag was TriGT onder leiding van Olympiër Axel Zeebroek sterker. Nog eens bedankt aan alle atleten, partners en trouwe supporters voor de toffe sfeer! We’ll be back !