Afdrukken
Hits: 3671

geel herenrun
Geel is traditioneel de eerste triatlon in open water op Belgisch grondgebied . De teamwedstrijden waar het SMO-Team dit jaar aan de start zal verschijnen zijn allen stuk voor stuk wedstrijden van het hoogste niveau binnen het niet-stayercircuit.

Bij de kwarttriatlon  kregen we een uitzonderlijk spannende wedstrijd waarin onze belofte Tom Vander Hoogerstraete heel lang in aanmerking kwam voor het podium maar tenslotte strandde op een vierde plaats (1ste bij de beloften). Hieronder een verslag, de sfeerbeelden volgen morgen.

 Tijdens het zwemmen ontstond er een kopgroep van 9 zwemmers met  2 SMO’ers : Frederik  De Vreese en Tom. Tegen een ontketende Thierry Verbinnen was in niets te beginnen die in het fietsen  bijna  2 minuten uitliep . Onder impuls van  Stijn Goris en Tom werd de kopgroep verder gereduceerd . Met vier doken deze de wisselzone in.  In het afsluitende loopgedeelte liep Stijn Goris van iedereen weg.  Thierry  Verbinnen  werd door de rest van de kopgroep nog bijna ingehaald. Koen Verhamme liep tijdens de laatste hectometers Tom nog voorbij . Het verschil tussen de nummer twee en vier was amper  25 seconden .
Frederik De Vreese werd tweede SMO’er. Hij eindigde na een schitterde wedstrijd 12de net voor ploegmaat Joury Gokel (13de) die net zoals in Charleroi opnieuw een sterk loopnummer neerzette .
Onze andere SMO’ers werden respectievelijk 19 de (Dominic De Caluwé  die na de blessures van het voorbije jaar  een stevige come-back maakt vooral het lopen ging erg goed  ), Filip Lasoen (50ste), Timothy Saey (71ste) , Steven Haeck (101), Davy Boelens (105) . Voor Sander Dobbelaere  (34ste) werd het een echte  pechdag met lekke band net voor de start  en maagperikelen tijdens de wedstrijd. Maar hopelijk komt alles weer dik in orde tegen zijn wedstrijd op 23 mei  in Sint-Laureins.

Onze deelnemende dames Mieke Dupont en Melanie Matthys deden het voortreffelijk .Mieke, onze lange afstandtriatlete kon zich in dit sprintgeweld in alles nummers rond de 6-7de plaats handhaven en werd tenslotte zesde.  Melanie  waarvoor het zwemmen als ex-duatlete niet evident is werd na een moeilijk loopnummer door beperkte vochtopname elfde. De wedstrijd werd gewonnen door een superieure Sofie Goos
Bij de veteranen werd Harry Filips (27ste ) voor onze afscheidnemende triatleet Dirk Hellebuyck (36ste ) die bij deze veertig plussers  als tweede uit het water kwam.

Ook bij de sprinters (1/8 triatlon)  hadden we twee  SMO’ers aan de startlijn. Fred Dormaels kwam met ruim twintig seconden als eerste uit het water . Ook het fietsen ging voortreffelijk . Het lopen ging iets minder waardoor hij op een achttiende plaats eindigde. Aaron Overmeire maakte zijn debuut als triatleet en beëindigde niet alleen de wedstrijd succesvol maar finishste in het midden van het peloton.