Cádomotus, de uit de schaatssport afkomstige fabrikant van schaatsen, skeelers, helmen en tassen, is een nieuwe sponsor van het SMO-Specialized Triatlon Team. Het merk, dat in 2007 is opgericht (hetzelfde oprichtingsjaar als de vereniging), richt zich sinds kort ook op triathlon en gaat daaraan meer bekendheid geven door de samenwerking binnen de Belgische markt met de rode brigade uit het Meetjesland. Ook de Nederlandse international Donald Hillebreght racet reeds enkele jaren met het innovatieve merk.
cadomotus helm20


 Steeds meer triatleten ontdekken het merk Cádomotus. De helmen en tassen zijn oorspronkelijk ontworpen voor schaatsers en skeeleraars maar vinden nu ook hun weg naar de triathlonwereld. De triatleten uit het Meetjesland zochten naar een aerodynamische en betaalbare fietshelm voor de wedstrijden en vonden deze in de Omega Triathlonhelm van Cádomotus.

Directeur/eigenaar Diederik Hol: “Cádomotus brengt functionaliteit en design samen in haar producten zoals triathlon helmen en triathlon tassen. Wij bieden niet alleen de beste en meest functionele triathlon tas of triathlon aero fietshelm, maar besteden ook veel aandacht aan design. De Omega triathlon wordt voor SMO gepersonaliseerd in de teamkleuren en er is keuze uit 4 soorten magnetische viziers volgens de wensen. Ook een magnetische sluiting is een must voor een snelle wissel natuurlijk.”
 
Voorzitter Gino De Witte is blij met de nieuwe sponsor: “De overeenkomst met Cádomotus sluit goed aan op de jarenlange samenwerking die wij met Decca Sportswear hebben. In 2020 kunnen we het team voorzien van een professionele uitstraling met de gepersonaliseerde aerohelmen en de Versatile tassen van Cádomotus”.
 
De Cádomotus helmen zullen voor het eerst te zien zijn bij de start van het Belgische triatlonseizoen op 3 mei tijdens het BK ploegentriatlon in Doornik. De helmen zijn voor de leden (aan éénmalig kortingstarief) nog te bestellen via de gekende shopify pagina tot 5 december.
 
Cádomotus: The Speed of Intelligent Motion
https://www.cadomotus.nl/