2023 grenstriatlon afficheIn 2023 zal voor de eerste keer een sprint triatlon wedstrijd doorgaan in het centrum van St-Laureins. Het SMO-SCOTT Triatlon Team zal op pinksterzondag 28 mei een nieuwe triatlon in het Meetjesland organiseren voor jong en oud. Het Meetjeslandse Triatlon Team zet samen met de sportraad St-Laureins en het gemeentebestuur St-Laureins zijn schouders onder deze nieuwe organisatie van de Grens Triatlon 2023.

Er wordt gestart in het Leopoldskanaal waarna vervolgens het fiets- en het looponderdeel wordt afgewerkt rond de Belgisch-Nederlandse grens. Het krekengebied, is een schitterend en uitgestrekt natuurgebied om al zwemmend, fietsend en lopend te ontdekken. De historische omgeving van het Leopoldskanaal en de dubbele oversteek van de landgrens Belgiƫ-Nederland zorgt voor een bijzondere ervaring voor dit sportevenement.

Er zijn zowel ironkids wedstrijden (vanaf 6 jaar), wedstrijden binnen het Vlaamse jeugdcircuit en een topwedstrijd van de Team Triatlon Series. De hoofdwedstrijd is een recreatieve sprinttriatlon over 500m zwemmen, 24 km fietsen en 5 km lopen in het centrum van St-Laureins over 2 ronden.

Wie wordt de eerste Sentenaar en ontvang een gratis etentje voor 2 personen in de Roste Muis?

Wie droomt er niet om ooit eens in het Leopoldskanaal te kunnen zwemmen of te finishen aan het schitterende monument Het Godshuis? Gaan jullie mee, een beetje sporten over de grens bij onze Noorderburen? Via onze wedstrijdpagina vind je nog meer info die je kan nalezen. Via onderstaande knop kan je alvast de startlijsten raadplegen.

deelnemers