etuferrolDe Spaanse stad Ferrol mocht zondag 14 juni het European Triathlon Cup organiseren, eveneens American Cup en Iberoamerican Champinship met deelname van topatleten uit 27 verschillende landen.
Simon behaalde er na knap teamwerk van de Belgische ploeg een schitterende bronzen plak!

 

 

 

Er stonden 4 Belgen aan de start, waaronder SMO-atleet Simon De Cuyper. etuferrol1Tijdens het fietsen konden 3 atleten, waaronder Lander Dircken een voorsprong van een kleine minuut bij elkaar sprokkelen. Simon stormde als eerste van het achtervolgende peloton uit de wisselzone in zijn gekende stijl. Maar deze atleten werd in de afsluitende loopproef nog allen bijgehaald. Het was de Franse kampioen Yohan Vincent die de overwinning pakte voor de Mexicaan Grajales. Simon vervolledigde het podium en moest met een zeer snelle 10km-run (32’18”) slechts een 30-tal seconden prijs geven op de winnaar. Simon mocht mee op het podium in deze internationale wedstrijd, lang geleden dat een landgenoot nog mee mocht op het podium in een ETU-cup.

 

Kjell Verleysen werd 11e, Marc Geerts finishte als 15e en Lander Dircken als 31e. Hopelijk krijgen we deze week (tussen het studeren door) nog een verslagje binnen.

 

Proficiat!