Het was een lange nacht met een zeer korte nachtrust voor de supporters en familie van onze atleten. Met 1800 atleten werd gestart voor 3,9 km zeezwemmen, 180km tijdrijden in de lavavelden en 42 km lopen in de tropische hitte.
Voor onze SMO-atleet Joury Gokel was zijn belevenis op het mythische eiland een serieuze teleurstelling. Door een pijnlijke voetblessure en bijhorende kneuzingen van een valpartij tijdens het fietsen, verliep zijn voorbereiding niet zoals gewenst.

Na een goed loop- en zwemnummer stapte hij na 10km uit de wedstrijd. Een verstandige beslissing om zijn lichaam geen extra schade te berokkenen, maar hij blijft natuurlijk achter met een mentale kater. De atleet uit Torhout had er zoveel meer van verwacht.

Dominic De Caluwé werkte een zeer progressieve wedstrijd af. Hij zwom 1u04', fietste 5u11' en liep een marathon in 3u17' in de loodzware hitte. De Eeklonaar schoof constant op naar voor om uiteindelijk als 15e in zijn leeftijdscategorie te finishen in een eindtijd van 9u38' (137e plaats in het totaal klassement).
De verslagen van onze atleten kan je lezen op hun persoonlijke website. Geniet nog van jullie verblijf en deugddoende vakantie!

De wedstrijd werd gewonnen door Craig Alexander en Chrissie Wellington. Het is voor het eerst dat de twee uittredende kampioenen met succes konden verlengen. De eerste Belg werd Bert Jammaer op een 15e plaats en de Leuvense Tine Deckers werd knap 13e bij de PRO-ladies. Verdere info op www.ironman.com.