Afdrukken
Hits: 5365

bosduatlonveerle09bosduatlonbike09De Meetjesland Triatlon Vereniging was aan haar 11e organisatie van de bosduatlon in Lembeke. Er waren 160 atleten ingeschreven, 129 atleten kwamen effectief aan de start voor deze wedstrijd over 2.5-20-2,3 km. Deze MTB-duatlon liep over een 100% verkeersvrij parcours doorheen de prachtige Lembeekse bossen. De wedstrijd bij de heren was zeer spannend tot in de slotfase. Eeklonaar Jeroen Buysse wist in de afsluitende loopproef de zege te pakken voor Rob Woestenborghs.

Wielrenners Benjamin en Valentijn Van De Velde konden de aansluiting maken met de kop van de wedstrijd. Wielrenner Benjamin Van De Velde eindigde op een 3e stek. Bij de dames was het SMO-atlete Veerle Ingels die met ruime voorsprong de overwinning pakte voor haar zus Katty. Veerle, die tussen het cyclocrossen door enkele winterduatlons meepikt, leidde de wedstrijd van start tot finish en eindigde in een eindtijd van 1u04'.Katty moest in het laatste loopnummer nog een tandje bijsteken maar werd nog voorbij gestoken door de Kaprijkse Hilde De Wulf.

SMO-er Xavier De Vriendt werd 51e in het totaalklassement en pakte hiermee de overwinning bij de jeugd B. De meeste SMO-ers kwamen uit rustperiode en hebben sterretjes gezien na een uurtje op het hardst van de snee... Davy Boelens werd 37e, Timothy Saey en Steven Haeck finishten in elkaars spoor op een 41e en 42e plaats, Patrick Blomme eindigde 86e. De volledige uitslag is terug te vinden op www.duatlon.tk. Beeldmateriaal komt later deze week online.