tom run
Tom Vander Hoogerstraete werd geselecteerd door de Belgische Triatlon Federatie voor de laatste ETU Premium Cup van het seizoen in de Israëlische badstad Eilat. De SMO-atleet finishte op een knappe 9e plaats en kon zo punten sprokkelen voor zijn internationale ranking, wat hem in de toekomst startrecht en een betere startpositie zal opleveren. De atleet uit Waarschoot kleurde mee de wedstrijd en ging tijdens het fietsen in de aanval en met succes.

Eilat is een populaire badplaats, niet ver van Jordanië en Egypte. Mooie stranden en door de gunstige klimatologische omstandigheden een ideale afsluiter van het internationale triatloncircuit. Een paradijs aan de Rode Zee, alhoewel je daar als atleet weinig van merkt. Deze wedstrijd was voor Tom een groot vraagtekenen, aangezien hij de laatste weken zeer beperkte loop- en fietskilometers had afgewerkt wegens een opkomende blessure door een overbelasting. Maar met deze prestatie bewijst hij nog maar eens zijn talent en doorzettingsvermogen. Hieronder kan je zijn kort verslag lezen:
 
Zwemmen:
Heel goed gezwommen en eigenlijk niet diep moeten gaan om de volledige zwemproef comfortabel af te leggen. In 2e positie de zwemproef beëindigd.
 
Fietsen:
De eerste 4 km weggereden met gebroeders alterman, maar dan bijgehaald. Dan 30 km in groepje van 7 personen gereden in achtervolging op één van de tweelingbroers Alterman. De klim per fietsronde was echt heel zwaar, telkens op de limiet moeten gaan en zelfs 2 maal moeten lossen, maar dan smeet ik mijn 82 kilo naar beneden in de afdaling en ben ik er zo weer bij. Ik weet dus welke kant ik vanaf nu moet oprijden in Leuven. Na 35 km kwam er een hergroepering met 8 en ben ik weggereden vanuit de groep en heb 30 seconden kunnen pakken.
 
Lopen:
Als eerste het wisselpark instormen was de max natuurlijk. Na 2 km voorbij gelopen en na 7 km begon ik sterretjes te zien (beperkt volume voelde ik wel). Maar ik ging een 36 hoog lopen zei ik vooraf en het is 36.56 geworden. Dit moet zeker een stuk sneller kunnen als ik meer loopkilometers/ intensiteit heb afgelegd. Maar met een langste loop van 8km de laatste 2 weken mag ik wel tevreden zijn denk ik.
 
Enfin, ik ben uiteindelijk 9e geworden op 4 minuten van de Franse winnaar Rouault, dus de eerste punten voor de ranking zijn binnen. Bedankt aan de federatie voor de kans die me werd geboden.

Sportieve groeten,
Tom