Afdrukken
Hits: 3843

Heel wat sporters te bespeuren zaterdag 11 januari in St-Laureins. Ruim 800 wandelaars, meer dan 400 lopers en daarbij nog eens ruim 100 sportievelingen die kozen voor wat extra interval: de run & bike! 53 Duo's stonden aan de start van de Run & Bike te Watervliet. De winnaars van 2013 konden allen hun titel verlengen in deze derde editie. Bij de mannen gingen Vincent Van De Walle (ETZ) en Kenneth Van Den Driessche er als een speer vandoor. Na 3 km hadden ze al een mooie voorsprong uitgebouwd op de 4 achtervolgende duo's: de broers Omey, SMO-Specialized met Hannes Vandermoere en Michael Dewilde, SP&O en het gelegenheidsduo Wim Van De Wiele en Tom Hellemans (SMO-Specialized).

Het waren Hannes Vandermoere en Michael Dewilde (SMO-Specialized) die na 4 km afstand konden nemen van de andere duo's en hun tweede plaats konden veilig stellen.
De broers Omey stonden de voorbije edities steeds op het podium maar dienden de atleten van SP&O Kevin Van Oevelen en Ben Verlinden te laten voorgaan. Het winnende duo zette een nieuwe recordtijd neer van 37'26" (tempo 2'53"/km).

Bij de mixed teams en damesploegen was de strijd minder spannend en maakten de toppers hun favorietenrol waar. Joeri Vansteelant (Ironmanagers) en vriendin Kim Vandewatere liepen onbedreigd naar de overwinning. Bavo Sierens en Katrijn Cuypers (MTV) kaapten de tweede stek weg voor Diederik De Rycke en Lien Soete (ETZ).

De beloftevolle meiden van Team 185 hadden weinig tegenstand. Kirsten Nuyes en Eline Desaunois stonden net zoals in 2013 op het hoogste schavotje. Vandevelde Liesbeth en Franssen Whoopy haalden het van Charlotte Van De Velde en Evi Van Hoecke (MTV).

Heel wat jeugdatleten proefden voor het eerst van discipline en met succes. We zagen heel wat blije gezichten de finishlijn passeren. Een uitgebreide fotoreportage komt later deze week online via onze site en facebook. De AVS-reportage zal zondagavond te zien zijn op de regionale zender.

Bedankt aan alle medewerkers en deelnemers om er terug een leuke en attractieve wedstrijd van te maken.
De volledige uitslag kan je hier bekijken. 

Het organisatieteam
SMO-Specialized