Afdrukken
Hits: 3570
Vrijdagavond 20 februari werden alle atleten, supporters en vrijwiligers verwacht in de Herbakker in Eeklo voor de kampioenenviering. De zaal zat dan ook afgeladen vol. Schepen van sport Dirk Van de Velde opende de avond met een speech waarin het belangrijkste punt voor het SMO-team, de bouw van een nieuw zwembad naast de sporthal is. Erna konden de huldigingen in de verschillende categoriën beginnen. Hier de huldigingen voor het SMO-team: 

En dan was het de beurt aan de verkiezing van de trofee voor sportverdienste in groep. In deze categorie waren er naast het SMO-team nog 3 andere genomineerden nl ijshockeyclub Yeti Bears (zij promoveerden dit jaar naar 1ste divisie), Atletiekclub Meetjesland (13 gouden medailles op het BK) en Inline Skating club Eeklo (de inline-hockeyploegen U14 en U16 behaalden goud op het BK).
Er werd afgeteld en de spanning was te snijden maar toen galmde er door de zaal: 'SMO-triatlon team Eeklo'! Jan nam het kunstwerk in ontvangst in naam van alle atleten die dit jaar van zich laten horen hebben.   

En dan het 2de hoogtepunt van de avond: de trofee voor sportverdienste individueel.  Hier waren de genomineerden: Tatiana Van Der Jeugt (Belgisch kampioen zandbollen), Dirk Bogaert (2-voudig Belgisch kampioen snelwandelen), Nigel Bellecoste (Zilver op BK karate voor scholieren) en van ons eigen team Michael Dewilde. Ons geluk kon niet op want ook hier sleepte iemand van het SMO-team de trofee in de wacht! Terwijl zijn fiere vrouwtje de trofee van burgemeester Koen Loete in ontvangst nam, lag Michael nietsvermoedend onder de wol na een lange dag trainen in Portugal.

Iedereen van het team was onder de indruk van de waardering die we kregen voor de prestaties van onze atleten. Dit kan alleen maar een opsteker zijn om volgend seizoen minstens even goed te doen!

Ook nog eens een proficiat aan de andere gehuldigde atleten en aan de Eeklose sportraad voor de mooie organisatie!