Op 14 maart 2009 werd de jaarlijkse Kampioenenhulde georganiseerd door het gemeentebestuur en de sportraad Sint-Laureins. Het doel ervan is enerzijds de gemeentelijke sportlaureaten een hart onder de riem steken voor hun verdiensten en/of hun puike prestaties in de sport en anderzijds wil de sportraad haar sportlaureaat en haar meest verdienstelijke sportfiguur en club met stijl in de bloemetjes zetten. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om alle laureaten in de gemeente van harte te feliciteren voor de bijdrage die zij op hun manier geleverd hebben aan de sport.

Op die feestelijke avond werd de Sportfiguur Competitief 2008 in de sporthal te Sint-Laureins uitgereikt aan SMO-atleet Sander Dobbelaere. De 21-jarige Sentenaar behaalde de provinciale titel op de kwarttriatlon in eigen streek en was tevens winnaar van de triatlon in Eeklo. Hij was voor het seizoen 2008 ook ongeslagen als belofte op de niet-stayerwedstrijden. Onze SMO-er haalde het voor Provinciaal kampioen Kristof De Zutter bij de Elite-renners.

In het interview met presentator Martin Heylen was Sander zeer verrast door zijn overwinning. “In een minder gekende sportdiscipline is het niet evident om op te boksen tegen de grote media-sporten zoals wielrennen en voetbal, je merkt toch dat de triatlonsport leeft in onze gemeente. Het is zeer tof dat mensen mijn prestaties en trainingsijver weten te appreciëren.” glunderde een verdiende winnaar. Zijn doelstelling voor 2009 is dan ook duidelijk: “Rustig opbouwen richting het langere werk en het jaar van bevestiging”.