Afdrukken
Hits: 1755

Met het mooie weer van de voorbije dagen zijn heel wat sportievelingen terug in actie geschoten. Tijd voor een korte update en hopelijk begint het bij jullie ook al te kriebelen om buiten te zwemmen, de fiets vanonder het stof te halen en te rennen. Hou de website in de gaten voor de komende activiteiten.

Hieronder een overzicht van wat er zoal gaande is in onze vereniging met oa. weekend Ardennen, start2tri, zwerfvuilactie, ploegentriatlon, clubactiviteiten ed.

Weekend Ardennen
Tijdens het voorbije fietsweekend was er een beperkte opkomst maar de aanwezigen genoten duidelijk met alternatieve trainingen en heel wat sneeuwpret. Het volgende fietsweekend staat gepland voor 22 tem. 24 juli in Nadrin (groepsverblijf www.avue.be). De kostprijs hiervoor bedraagt € 70 (incl. 2 overnachtingen, alle maaltijd vanaf zaterdagochtend tot zondagmiddag, groepstrainingen, luxe verblijf met saunavoorziening in een schitterende omgeving). Er zijn maximum 28 plaatsen beschikbaar, dus het is voor de snelle beslissers. First come, first served! Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Start2triatlon
De Start2Triatlon cursus is met 18 rookies van start gegaan. Deze sportievelingen zullen zich met een gestructureerd plan, groepstrainingen en een gezonde dosis motivatie en inzet klaarstomen voor de de finish te halen van hun eerste kwarttriatlon in St-Laureins (4 juni) of Eeklo (26 juni). Het wordt daar de komende 13 weken een gezellige drukte in het zwembad op maandagavond met de verschillende groepen gelijktijdig in actie.

Zwerfvuilactie
Zaterdag 19 maart staat de jaarlijkse Zwerfvuilactie gepland met onze partner De Roste Muis. We verzamelen om 8u45 aan het provinciale sportcentrum en trekken de Meetjeslandse polders in. De wegen en rietkanten van De Boerekreek zullen voor ons na deze actieve wandeling geen geheimen meer kennen. Het einde is voorzien omstreeks 12u en alle aanwezigen krijgen een drankje aangeboden bij taverne De Roste Muis. Diegene die er vorig jaar bij waren, zijn alvast terug present.

Ploegentriatlon 8 mei Doornik
Op zondag 8 mei zal in Doornik terug het BK ploegentriatlon worden georganiseerd over de sprintafstand. Er worden ploegjes van 5 dames (min. 3) en 7 heren (min. 5) gevormd, die samen in team de wedstrijd afleggen. De club zorgt voor de inschrijving en betaald het inschrijvingsgeld voor alle deelnemers. Onze club heeft de mogelijkheid om 5 teams te registeren voor eind maart. We zouden graag ook een damesteam, beloften en veteranenteam afvaardigen. Voor het eerst dit jaar zal vanuit de VTDL een apart podium worden voorzien voor beloften en veteranen.

Wowow reflecterende kledij
Via het regelmatigheidscriterium kunnen leden dit seizoen een extra prijs in ontvangst nemen door hun actieve deelname aan allerlei clubactiviteiten en festiviteiten. Een sportief en kwalitatief fluovestje met ingebouwde led-verlichting (winkelwaarde € 25) of een wind- en waterdicht loopjack (€61)behoren tot de mogelijkheden. De laatste info en stand staat steeds op het forum dat enkel voor leden toegankelijk is.

Enkele belangrijke data om te noteren:
- Zondag 20 maart Zwinstedenloop Sluis (aanmelden via Reggie Blondeel)
- Maandag 28 maart Eeklo Run (ook kidsrun)
- Zondag 10 april jeugdzwemloop (en jeugd teamaflossing – medewerkers aanmelden via jeugdcoördinator Steven Haeck)
- Vrijdag 15 tot zondag 17 april jeugdweekend Wachtebeke
- Maandag 18 april testdag wetsuits Eeklo (ook mogelijk in Brugge op zondag 27/3)
- Zondag 8 mei BK ploegentriatlon Doornik (aanmelden voor 25/3)
- Zondag 22 mei Zwemloop Wachtebeke (voor jeugd en volwassenen)
- Zaterdag 4 juni Boerekreektriatlon (medewerking of deelname)
- Zondag 26 juni Ploegenkampioenschap Triatlon Eeklo
- 22-23-24 juli 2016: Teamweekend Ardennen
- Zondag 7 augustus 2016: BK halve triatlon Eupen
- 11-12-13 november 2016: Teamweekend Ardennen