Afdrukken
Hits: 1648

Bart Borghs Mol 2016 1

Bart Borghs stond afgelopen zondag opnieuw aan de start van een duatlon wedstrijd. Deze keer in Mol waar hij van afkomstig is. Bart viel net naast het podium en werd vierde. Hieronder kan je zijn verslag nalezen.

We schrijven 20 maart 2016. Het zal persoonlijk geen datum zijn om in de geschiedenisboeken met stip aan te duiden. De duathlon in Geel, mijn geboortestad, werd beslist over 4,5km lopen – 20km MTB – 3km lopen. Hoewel ik als titelverdediger startte, schatte ik mijn kansen minder in. Een zware trainingsweek en een ander (meer technisch) parcours waren mijn uitvluchten vooraf ☺ Op het podium geraken hoopte ik wel, maar was geen must.

Bart Borghs Mol 2016 2

Van bij de start kwam ik op kop. Door samen te werken met Rik Thijs en Seppe Odeyn liepen we “zoals verwacht” stilaan weg om met een kleine voorsprong op enkele betere bikers op onze fiets te kunnen springen.

Na een goede wissel kwam ik als eerste de wisselzone uit, direct het “mulle” zand in. Na enkele haperingen in deze gele ondergrond nam Seppe het commando over en was het voor mij aanklampen, liefst zo ver mogelijk! Eén van de volgende bochten was deze missie echter al mislukt (Stuur tegen boom >> Bart tegen harde, zwarte grond). Seppe, Rik en ik reden elk op 10” van elkaar. Die seconden telden alleen maar op. Uit de achtergrond kwamen zoals verwacht (wel iets sneller) twee MTB-specialisten Micha Van Den Eynde en Mathias Cloostermans op en over mij. Aanpikken was enkel op de rechte stukken mogelijk. Bij elk van hen kon ik een halve ronde aanpikken. In de laatste ronde kwam ook nog Jan Debie bij mij. In zijn zog kon ik de wissel bereiken op een zesde plaats.

“Het podium” was iets meer dan een halve minuut voor mij begonnen aan de laatste 2 looprondes, dus ik wist dat het niet makkelijk zou worden om dit nog dicht te lopen, zeker op Rik Thijs. Jan Debie kon ik afschudden en sterke fietser Mathias kon ik nog terughalen. Verder opschuiven lukte niet meer.
Een vierde plaats was “net niet” het podium dat ik had willen halen, maar het was plezant geweest. Ook niet onbelangrijk!

Vanaf nu mag de MTB weer op stal en kan/moet de TT-fiets zijn km’s gaan maken. Om nu te zeggen dat “het echte werk” er aan komt, is oneer aandoen aan duathlon, maar de focus ligt toch zeker op het triathlonseizoen! ‘k Heb er al goesting in!
Bart Borghs