Afdrukken
Hits: 1772

De eerste Belgische triatlons zijn achter de rug en de verdere sportieve plannen krijgen steeds meer vorm. Onze 5 teams hebben het vorige weken niet onaardig gedaan tijdens het BK ploegentriatlon in Doornik. Met 2 Belgische titels (bij de dames T3 en beloften) en heel wat frustraties keerden we terug vanuit Doornik. Het lang gehoopte feestje kwam er niet na de diskwalificatie van het mannenteam, het werd een afsluiter vol frustratie en ongeloof na een bijna perfecte races voor het T3 herenteam. Jammer voor de gedupeerde atleten, sponsor, supporters en medewerkers.

Gelukkig konden de 4 gediskwalificeerde teams op heel wat medeleven, steun en fairplay rekenen van de andere teams binnen het circuit. De sportiviteit en vriendschappelijke sfeer is dan ook één van de sterktes van onze sporttak, waarvoor elke club staat. Het geloof in een spectaculair T3 circuit blijft hopelijk behouden en komt dit de professionalisering van onze sport en organisaties enkel ten goede. Want het zou jammer zijn mochten sommige topteams reeds vroegtijdig de handdoek werpen ten koste van al hun financiële inspanningen en inzet na de eerste wedstrijd in dit jonge T3-circuit.

Ondertussen konden zich vorige week in de sprinttriatlon van Charleroi ook 4 jeugdatleten selecteren voor het EK Dusseldorf en WK Rotterdam in 2017, een unieke kans voor hen om ervaring op te doen in een grote wedstrijd. Proficiat Eskill, Robbe, Emiel en Josse! Ook onze jeugdatleten zijn goed op dreef met verschillende podiumplaatsen in de zwemlopen van Brugge en Wachtebeke.

Voor onze 18 Start2triatlonners komt D-Day ook stilaan dichterbij. Enkelen deden gisteren mee in de zwemloop van Wachtebeke als testwedstrijdje voor hun eerste kwarttriatlon binnen enkele weken. Zo te zien zitten onze leden niet stil en zijn we op alle fronten goed actief.

Enkele belangrijke data om te noteren.
- 4 juni 30e Boerekreektriatlon (medewerking of deelname) met afsluitende BBQ
- 11 juni Big Training Day Eeklo
- 2 juli Big Training Day Eeklo
- 14 augustus Ronde van Zeeland (groepsrit langs de Nederlandse kust 100-150km)

Als er nog wedstrijdverslagen, foto’s of weetjes zijn, stuur ze gerust door tav. het gekende adres.