Afdrukken
Hits: 2663

T3 Lille 2016 podium herenNa vier manches van de Team Triathlon Series 2016 zijn de winnaars bekend van het nationale, high performance teamcircuit. Voor het tweede jaar op rij wist SMO-Specialized bij de heren de overwinning naar het Meetjesland te brengen. Bij de dames was het ATRIAC die de overwinning naar Antwerpen mocht brengen. De competitie leefde enorm bij de teams, de atleten haalden het onderste uit de kan in functie van het teambelang en ook de jeugd draaiden mee op dit allerhoogste niveau.

Op 25 september vond de laatste manche van de Team Triathlon Series plaats in het prachtige recreatiedomein de Lilse Bergen. Deze individuele sprinttriatlon over 750m zwemmen, 20km fietsen en 5 km lopen werd georganiseerd door het triatlon team van Lille dat enkele parcourswijzigingen doorvoerde ten opzichte van vorig jaar. Met meer fietsronden en een doorkomst binnen het domein hadden de toeschouwers een beter overzicht en kreeg de race een vuriger karakter.

Bij de dames had ATRIAC na de manche in Vilvoorde resoluut de leiding genomen in de tussenstand voor SMO-Specialized. Met nagenoeg dezelfde ploeg stonden ze dan ook aan de startlijn in Lille. In de slotfase kon de ervaren Olympiër Katrien Verstuyft alsnog het laken naar zich toe trekken met de snelste looptijd.

T3 Lille 2016 damesGezien er dubbele punten te verdienen waren in deze grandfinal was de daguitslag ook meteen dezelfde als de einduitslag. Met vier atletes in de top tien was de winst overtuigend voor ATRIAC. KTT, het jonge team uit de kempen werd derde in de daguitslag en maakte op die manier een mooie sprong in de ranking richting laatste podiumplaats. De Meetjeslanders van SMO-Specialized zetten een mooie dagprestatie neer met Amber Rombaut (11e), Maya Kingma (12e), Karlien Klaus (25e) en Xenia Luxem (27e). SMO-Specialized moest echter genoegen nemen met een vierde plaats.

Bij de herenwedstrijd zat alles enorm dicht opeen. Na het zwemmen zagen we een kleine groep van zo’n 10-atleten met daarin 3 atleten van de titelverdediger SMO. Door enkele tactische keuzes werd er voorin niet hard door gereden en kwam een grote groep van 40 atleten het technische fietsparcours opdraaien voor de laatste 2 fietsronden. Als dat maar goed af loopt, hoorden we de supporters denken. Zeker na een lokale regenbui oogde de u-turn gevaarlijk glad. Gelukkig bleven valpartijen achterwege en raasde een 40-koppige stoomtrein met alle favorieten richting T2. Er waren weliswaar nog verschillende aanvalspogingen, met onder andere Alexis Krug van SMO-Specialized die in de laatste kilometers probeerde weg te rijden, maar alle toppers zaten attent vooraan om het te kunnen afmaken in de loopfinale. Daarin nam Simon De Cuyper van SMO-Specialized meteen de leiding om ze niet meer af te staan. Simon liet hiermee zien dat hij terecht de Belgische kampioen op de sprint- en kwartafstand is. Olympiër Jelle Geens kon bij aanvang als enige het tempo nog volgen, maar Jelle bleek niet fris genoeg na een lang en zwaar seizoen en werd knap tweede. De Nederlander Menno Koolhaas (SP&O-No Drugs) werd eerder dit seizoen reeds tweede in de T³ in Vilvoorde en moest nu vrede nemen met een derde plaats.

In de teamranking springt SMO-Specialized over KTT-Zamaro naar de eerste plaats en mag zich voor 2016 opnieuw T³ kampioen noemen. KTT-Zamaro wordt tweede, gevolgd door LTTD-Oil Service die de top drie afsluit.