Afdrukken
Hits: 2037

Om het triatlon-seizoen in schoonheid af te sluiten, had ik besloten te trachten de IM van Mallorca tot een goed einde te brengen. De vierde in mijn loopbaan, de tweede dit seizoen na IM Klagenfurt in juni.

De aanloop naar deze race ging al bij al niet slecht. Enkel een periode van bijna twee maanden minder trainen in juni – juli zorgden soms voor wat minder vertrouwen. Doordat ik het merendeel van mijn trainingen wel goed kon afwerken, ging ik toch met vertrouwen én (minstens even belangrijk) heel veel goesting richting de Balearen. Met ons verblijf op een kleine kilometer van het hele gebeuren zaten we ideaal. Toch blijf ik het makkelijk voor mekaar krijgen om de supporters stress te bezorgen voor de start door alles laattijdig klaar te hebben. Maar mijn bedoeling is om dan nadien alles terug goed te maken door alles te geven in tijdens de race! Het relaas…

De zwemstart vanop het strand ga ik op zich niet snel vergeten, na 30m wedstrijd lag ik zowaar op kop! Dit werd wel gevolgd door een overrompeling de volgende 100m, waarna ik met nog enkele reeksgenoten aan ons tempo konden beginnen. Dit was blijkbaar wel het laatste groepje van onze reeks, maar al bij al voelde het zwemmen oké aan. Al snel kwamen er wel roze badmutsen (dames: start +2’) en iets later ook blauwe badmutsen (age-groupers start +7’ en met wetsuit) voorbij gevlogen. Gewoon mijn uiterste best doen en weten dat er toch nog meer mensen achter mij zijn hielden mij overeind ☺ Na 61’ mocht ik als 30e PRO de Middellandse Zee voorgoed verlaten!

Van het fietsparcours had ik enkel de tweede helft verkend, de eerste 90km waren dus nog grotendeels nieuw voor mij. Het bleek meer op en neer dan ik me had voorgesteld, maar toch fijn. Wel kwam ik in een groepje terecht waar ik, zeker naarmate de kilometers vorderden, de betere fietser uit bleek. Tijdens die eerste ronde ging ik me daar weinig van proberen aan te trekken om dan in het tweede deel ietwat een verschil te maken. Dit laatste deel heb ik dan ook lekker gezellig op mezelf kunnen rijden zonder “rekening” te moeten houden met collega’s.

Het laatste uur op de fiets kreeg ik wel nog bezoek van de eerste regen in 2 maanden op Mallorca… Volgens mij hadden ze daar twee maanden goed gespaard om er dan op een dik uur alles uit te smijten! Zelden zoveel regen bij elkaar gezien. Ergens was ik blij dat ik het technisch moeilijkste stuk/afdaling al achter de kiezen had. De wegen lagen er spekglad bij. Zonder kleerscheuren bereikte ik als 18e PRO dan weer de wisselzone. De benen voelden nog niet leeg aan.
Lopen is en blijft tot op heden mijn favoriete onderdeel. Dat dit mijn beste onderdeel is, heeft er misschien ook wel mee te maken? De wissel heb ik niet te zot gedaan, checken of alles goed zat, rug nog eens gerekt en dan beginnen aan de marathon.” 4’/km zou me ooit toch moeten lukken” denk ik steeds aan het begin van dat avontuur. Ook in Mallorca ging ik daar toch wel voor. Net iets sneller dan dit tempo voelde goed aan, dus hield ik dat ook. Na 12,8km protesteerde mijn buik wel even waardoor ik blij was dat exact na 13km een dixi stond. Ook hier kreeg ik luidkeels aanmoedigingen, waarvoor dank! De eerstvolgende kilometer die na deze onderbreking volgde was ook nog een lastige, maar nadien heb ik tot net voor de 40km goed tempo kunnen houden. Langzaam maar zeker schoof ik richting top10, waar ik vooraf toch wel wat op hoopte. De laatste kilometers is er nog een beetje verval geweest, maar zonder merkwaardige veranderingen. Op een 10de plaats algemeen en een 9de plaats in mijn cat. mocht ik dan ook over de rode loper richting “mijn momentje” lopen. Na de race zag ik dat het gemiddelde looptempo 4’01”/km was, waar ik ook nog mee kon leven.

Jammer genoeg was de zon nog niet weder gekeerd in het “altijd zonnige” Mallorca. Met drie jassen en zo’n reflecterend dekentje aan kon ik me toch warm houden en beginnen nagenieten!

Het besluit na een beetje te laten bezinken:
• Tevreden
• Jammer net geen top-8/podium
• Zwemmen was “oke” >> Kan én zal nog beter ☺
• Fietsen was oke, maar kan zeker ook nog tandje bij
• Lopen kan nog iets af of zelfde met bovenstaande verbeterd…

Ziezo,
Dit was Mallorca,
Bart