Robbe De Dobbelaere Vlaams kampioenschap NijlenJeugdatleet Raf De Dobbelaere (Adegem) pakte vorig weekend opnieuw de winst in de zwemloop in Wilrijk bij de jeugd C en daarenboven won hij ook nog eens het klassement van de Flanders Cup. Proficiat, wat een sterk seizoen en een mooie stap vooruit gezet tussen de grote jongens! Hieronder volgen enkele verslagjes van zijn laatste wedstrijden van het seizoen. 

ZWEMLOOP NIJLEN : Vlaams kampioenschap 25/09
Doordat de regels voor de Flanders cup ranking dit jaar nogmaals gewijzigd zijn moest ik dit jaar minimaal aan 5 zwemlopen deelnemen (vroeger was dit 3) om in de eindranking in aanmerking te komen voor het podium, maar wat we tot voor kort niet wisten is dat niet het resultaat van de 3 beste wedstrijden telt maar van 5 wedstrijden. Ik had er reeds 3 gewonnen en achtte me dus redelijk safe tot het nieuws kwam van de 5 beste resultaten. Omdat ik in het voorjaar enkele zwemlopen miste aangezien ik dan uitkom in de zwemcompetitie van mijn zwemclub MEGA, werd het nog puzzelen geblazen om aan 5 wedstrijden te geraken.

Aangezien dit jaar de 5 beste resultaten tellen was de opdracht niet eenvoudig, want mijn collega concurrent Jasper De Ceuster van KTT had reeds 7 zwemlopen gewonnen. Nog 2 zwemlopen meedoen en ze beiden winnen was de boodschap !!! Zondagmorgen vertrok in met mijn mama naar Nijlen, mijn broer Robbe en mijn vader waren reeds vertrokken naar de duatlon te Torhout. Daar Nijlen dit jaar het Vlaams Kampioenschap was, moest ik hier de winst pakken wou ik Jasper nog kloppen voor de eindranking want bij gelijke stand krijgt de winnaar van het VK de 1ste plaats. Nijlen is tevens de thuisbasis van het KTT-team, dus moest ik de hoofdprijs proberen pakken in het hol van de leeuw ! Gelukkig werd in dezelfde reeks als Jasper ingedeeld zodat we elkaar goed in de gaten konden houden. Zwemmen verliep zoals gepland, namelijk gelijk uit het water komen om dan snel te wisselen en er dan als een speer vandoor te gaan bij het lopen, even volgde Jasper in mijn spoor maar geleidelijk aan vergrote mijn voorsprong. Hoera het 1ste deel van mijn opdracht was gelukt, winst in Nijlen. Op naar de volgende afspraak zwemloop Wilrijk.

TESTDAG VDTL 01/10
Daags voor de zwemloop was er een testdag van de VDTL te Leuven, omdat ik dit toch eens wou meemaken en mijn broer ook deelnam aan deze testdag ging ik ook mee. ’s Ochtends werd een zwemtest afgenomen (voor mij was dit 200 m VS), nadien volgden er een uitgebreide test door Sportkompas, en in de namiddag nog een looptest van 1500 m. Dit betekende dus 2x heel diep gaan op 1 dag, van een goede voorbereiding op de wedstrijd van ’s anderendaags gesproken ! Gelukkig verliepen beide testen heel goed en heb ik normaal de limieten gehaald voor het VDTL topsport jeugdproject.

ZWEMLOOP WILRIJK 02/10
Robbe De Dobbelaere Zwemloop WilrijkHet was een druiligere dag om de laatste zwemloop van het seizoen af te werken, regen en zon wisselden elkaar steeds af. Om half 3 werd de start gegeven, nu lag ik niet alleen in dezelfde reeks als Jasper, ik lag zelfs in dezelfde baan. Mijn tactiek was ongeveer dezelfde als in Nijlen maar deze keer ging ik toch proberen om Jasper iets meer uitgeput aan het lopen te laten beginnen, dus plaatste ik tijdens het zwemmen enkele versnellingen die hij zoals ik gehoopt had iedere keer counterde. Terug samen uit het water, maar deze keer had ik allesbehalve een snelle wissel, integendeel ik moest zelfs met een kleine achterstand aan het lopen beginnen. Deze kon ik echter vlug goedmaken, maar opeens kwam Mathijs Globevnik van SP&O over ons heen, dit mocht niet gebeuren want ik moest winnen om de overwinning in de eindranking van de Flanders cup binnen te halen. Dus volgen was de boodschap, Jasper moest een gaatje laten zag ik, dus dit was al een pluspunt nu nog van die andere metgezel afgeraken. Er dienden 2 loopronden afgelegd te worden en bij het ingaan van de 2e ronde plaatste ik mijn aanval, erop en erover en volle gas naar de finish. Oef … gelukt, maar met een kleine voorsprong deze keer.

Door het behalen van deze 2 overwinningen (+ de 3 die ik er al had) pak ik de eindwinst in de Flanders Cup.