Afdrukken
Hits: 3663

megafoto van der hoogerstraete tom 1Meer dan 1000 atleten, van absolute recreant, tot competitieve atleten konden zondag 23 augustus hun triatlonhartje ophalen in en om de Blaarmeersen in Gent. Om 11u30 de start gegeven voor een Ladies Only triathlon.  Maar liefst 250 dames gingen in hun eigen wedstrijd van start, waaronder een 5-tal SMO-atletes.

De wedstrijd werd van start tot finish gedomineerd door de Lovendegemse Joke Coysman. Bij het zwemonderdeel kreeg ze nog het gezelschap van SMO-atlete Fee Lampaert, de jonge SMO-atlete moest later de strijd staken door een valpartij en kwam er gelukkig enkel met serieuze schaaf- en snijwonden van af. Hierdoor zag de beloftevolle atlete vervroegd een einde komen aan een knappe prestatie en aan haar triatlonseizoen. We wensen haar hierbij alvast een spoedig herstel!

 

De strijd voor de tweede plaats was iets spannender. Melanie Matthys kwam als vierder dame uit het water en kon al snel oprukken naar de achtervolgende groep. De ervaren Françoise Wellekens kwam in het laatste fietsonderdeel nog aansluiten. Melanie moest in het lopen wat gas terug nemen en de Izegemse Ine Couckuyt voor zich laten. Couckuyt kwam nog dicht bij Wellekens, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de 3e plaats. Kathleen Meire legde de volledige fietsproef alleen af en eindigde op een knappe zesde plaats.

 

Bij de mannen ging SMO'er Tom Vander Hoogerstraete als een torpedo vandoor. Na amper 750m zwemmen, had hij al een gat van ongeveer een minuut op achtervolgers Fredje Dormaels, Cas Van Meirvenne, Philippe Malcolm en Gilles Cottyn. Op zijn tijdritbolide deed Vander Hoogerstraete er nog een schepje bovenop. Hij reed in zijn eentje een gemiddelde van boven de 43km/h en kon zo zijn voorsprong nog laten groeien tot meer dan 3 minuten. Met 58'35" bleef hij als enige onder de grens van 1u en mocht zich voor het tweede jaar op rij tot Mister T kronen. Vander Hoogerstraete is duidelijk klaar voor de triatlon in Knokke binnen enkele weken. De tweede en derde plaats gingen naar Malcolm en Cottyn.  

 

De foto's staan in het fotoalbum en op http://picasaweb.google.com/maseyne/MisterT2009?feat=directlink

(met dank aan de fotografen van dienst!)