Afdrukken
Hits: 3073

mieke dupontDe eerste volledige triatlon sinds 2000 in ons land, vond het voorbije weekend plaats in Neerpelt. De Limburg226 was een nieuwkomer op de triatlonkalender en kon alvast uitpakken met een knappe organisatie op de volledige en halve afstand.

SMO-atlete Anne-Marie Dupont werd zesde in het algemeen klassement en kroonde zich daarmee als eerste dame. De wedstrijd verliep perfect voor de atlete uit Blankenberge in het tropische Limburg. Ze finishte in een recordtijd van 9u35'. Hiermee dook ze ruim 10 minuten onder haar persoonlijke besttijd op de volledige afstand. De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar Elke Van Renterghem en Cathy Billiet op ruim 1 uur achterstand.

Bij de heren werd alles beslist in de afsluitende marathon. Het werd een zeer spannende strijd met vier atleten binnen een marge van drie minuten. Dirk Baelus toonde zich daarbij de snelste loper en hij pakte de eerste en meteen mooiste overwinning in zijn carrière in 9u06'55. Karl van Biervliet pakte zilver voor Bruggeling Marc Pollet. Ook op de halve afstand stonden heel wat SMO-ers aan de start  voor hun vuurdoop op de lange afstand. Davy Boelens finishte hier als eerste op een 39e plaats in een eindtijd van 4u39'. Proficiat aan onze atleten!