Afdrukken
Hits: 4307

zwin09supportWoensdag 2 september vond voor de 11de keer de Zwintriathlon plaats tussen Sluis en Knokke. Een niet-stayer kwart triatlon over 1000m zwemmen in de Damse Vaart (Sluis), 45km fietsen door de winderige polders en een afsluitende loopproef op de zeedijk van Knokke. Er stonden heel wat Meetjeslandse roodhemden aan de start van zowel het topteam als de recreatieve werking, die voor het eerst deelnamen aan deze Belgische topwedstrijd.

zwin09miekedupontHet SMO-Team zette collectief een knappe prestatie neer. Met 6 atleten in de top 25 waren ze zeer sterk vertegenwoordigd in de voorste gelederen. Tom Vander Hoogerstraete kon zijn seizoen in schoonheid afsluiten door in de 3 disciplines super te presteren en werd 4e in het algemeen klassement na winnaar Bart Aernouts, Luc en Frederik Van Lierde. Hiermee kroonde de Waarschootse student zich tot eerste belofte. Michael Dewilde werkte een degelijke wedstrijd af met een 2e fietstijd en finishte op een verdienstelijke zevende plaats. Joury Gokel en Hannes Vandermoere konden zich naar voor werken door een knap loopnummer en werden respectievelijk 11e en 19e. Hiermee eindigde de 21-jarige atleet uit Beernem net voor Sander Dobbelaere, die tijdens de afsluitende loopproef met krampen af te rekenen had.

Dominic De Caluwé werkte een goede wedstrijd af na een mindere periode en eindigde op een 25e plaats. Filip Lasoen kende een mindere wedstrijd en finishte als 41ste. De laatste weken was de SMO-atleet nochtans super op dreef maar had de hele wedstrijd een minder gevoel en kon zijn conditie niet verzilveren in een knalprestatie. De wedstrijd werd bij aanvang van de fietsproef ontsierd door de opgave van Rutger Beke, die met bij het opspringen op de fiets met zijn blot voet in zijn voorwiel terecht kwam. Een grote open snijwonde ter hoogte van de voet was het gevolg.

Ook bij de dames enkele opmerkelijke prestaties van de Meetjeslandse atleten. Mieke Dupont pakte, 10 dagen na haar winst op de volledige triatlon in Neerpelt, een knappe 9e plaats bij de dames.

zwinrecreantenJammer dat Melanie Matthys pas in wave 5 mocht starten en niet bij het topveld van de dames, toch kon ze na het zwemonderdeel aan haar inhaalrace beginnen en werd knap 13e bij de dames. Hopelijk liet ze door haar prestatie zien dat ze zeker in wave 1 thuishoort.

De overwinning bij de dames ging naar Tine Deckers, voor Sofie Goos en Joke Coysman.

Een uitgebreid persoonlijk verslag en foto’s volgen later.