Afdrukken
Hits: 3880

  

Zaterdag 20 maart stond met de Veloopzwem De Haan de traditionele seizoensopener op het programma. De organisatie was in handen van de sportdienst ism. de gemeentelijke sportraad van De Haan. Het SMO-Team tekende present met een sterke delegatie en pakte de overwinning bij de heren en dames. Een uitgebreid relaas van onze atleten volgt later. De eerste foto's staan in het fotoalbum. 

De Veloopzwem in De Haan heeft als traditionele seizoensopener vaak te maken met een stevige voorjaarsbries, dit was ook dit jaar niet anders in de West-Vlaamse kustplaats. De organiserende sportdienst kon rekenen op een deelnemersveld van ruim 200 atleten voor 500m zwemmen, 28km fietsen en afsluitend 9 km lopen.

Bij de dames was het Melanie Matthys, Mieke Van Daele en Mieke Dupont die de snelste zwemtijd wisten neer te zetten in het 25m-bad. Kempenaar Willem Brems was in de voormiddag de snelste zwemmer gevolgd door Tom Vanderhoogerstraete. Beide atleten zouden in de middag ook het wedstrijdverloop mee bepalen. Belgisch beloftenkampioen Simon De Cuyper klokte de vierde zwemtijd op geringe achterstand van de 2 koplopers. De jonge Pieter Heymerick klokte de derde zwemtijd. Frederik Dormaels klokte de vijfde zwemtijd maar stapte tijdens de fietsproef uit de wedstrijd.

De fiets- en loopproef werden traditioneel afzonderlijk afgelegd volgens de respectievelijke zwemtijden. Heymerick moest in het fietsonderdeel vooraan de rol lossen. Door de ploegtactiek van het SMO-triatlon team werd vooraan een treintje gevormd met de 3 atleten en konden zo een mooie voorsprong uitbouwen van ongeveer één minuut op een achtervolgende groep met hardrijders Jan Peiren en De Cock . Het was een sterk fietsende Willem Brems die het merendeel van het kopwerk voor zijn rekening nam in de kopgroep.

De 3 teamgenoten moesten in de afsluitende loopproef onderling strijden voor de overwinning. De Cuyper nam de koppositie en liep onbedreigd naar de overwinning met ongeveer 2’ voorsprong. Brems kon in de laatste honderden loopmeters afstand nemen van zijn teamgenoot Vanderhoogerstraete. In de afsluitende loopkilometers liep Hannes Vandermoere nog voorbij Wout Moreel naar de vierde plaats. SMO-atleet De Cuyper pakte zijn eerste seizoenszege voor Brems en Vander Hoogerstraete. Vanaf morgen vertrekken de atleten op een 14-daagse stage met de Belgische triatlonfederatie richting Zuid Frankrijk.

Bij de dames stond er geen maat op Melanie Matthys. De Waarschootse atlete klokte de snelste zwem- fiets en looptijd neer. De SMO-atlete bewees, door haar prestatie op het wereldkampioenschap veldlopen voor militairen vorige week, al heel goed op dreef te zijn. De tweede plaats ging naar de Brugse Peggy Claerbout en Mieke Dupont werd derde.