Afdrukken
Hits: 2698

In Wevelgem stond zondag 18 april het BK jeugdduatlon en de non drafting 3-sterrenwedstrijd op het programma. De organisatie was in handen van Energy Team Zuid West op het programma 10 km lopen, 40 km fietsen en een afsluitende loopproef van 5 km. 2 Dames van het topteam stonden aan de start onder een lekker lentezonnetje. Melanie Matthys maakte er een demonstratie van vanaf de start. Ze pakte haar tweede overwinning van het nog prille seizoen. De SMO-atlete wist zowel in het fiets-, als in beide looponderdelen de snelste tijden neer te zetten.

Ze heeft de voorbije 10-daagse trainingsstage in Lanzarote blijkbaar goed verteerd. De Waarschootse atlete pakte 3' voorsprong op de Brugse Peggy Clerbout. SMO-atlete Mieke Dupont eindigde op een derde plaats. Nu het lekker weertje eraan komt zal ons Mieke rustig verder opbouwen richting de volledige triatlon in Neerpelt.  

Bij de heren pakte Joeri Vansteelant de overwinning voor Pieter Rijnders en Jochen Neyrinck. Vansteelant legde de basis van zijn overwinning in een sterk fietsonderdeel. De resultaten kan je terugvinden op www.duatlon.tk en binnenkort meer beeldmateriaal op de website van Energy Team Zuide West. Proficiat aan onze dames!