Peter Croes heeft het gisteren schitterend gedaan in de ETU Premium Cup in het Spaanse Banyoles. Een sterk deelnemersveld met Spanjaarden die gebrond stonden op een topprestatie voor eigen publiek, aangevuld met de Fransen, Russen en Britten.  Een grote fietsgroep vormde zich op het bochtrijke parcours. De afsluitende loopproef moest uiteindelijk voor de schifting zorgen. 

De SMO-atleet vocht zich naar een knappe tiende plaats in het loopnummer, maar door een onterechte 15" penalty kreeg hij toch de achtste plaats toegewezen en hield zo thuisatleet Mario Mola net achter zich. Met een knappe looptijd van 32'20" mag hij hoopvol uitkijken naar de volgende races. De overwinning ging naar thuisatleet Javier Gomez. Bij de dames nam de Australische Sheedy-Ryan afstand in het looponderdeel.

Verder stonden ook nog de Belgische junioren aan de start in Tabor. Bas Vandycke werd 29e in de ETU Juniorcup in Tabor (Tsjechië). Aansluitend gaan de atleten op trainingsstage naar Luxemburg. De Westvlaamse Ine Couckuyt, momenteel nog revaliderend van haar sleutelbeenbreuk, gaat daar de groep vervoegen.

Linde Herreman stond zaterdag aan de start in de sprinttriatlon te Beerse. Na een goed zwemnummer kwam ze als eerste uit het water. Met nog één fietsronde te gaan, had ze af te rekenen met een lekke band en diende de wedstrijd te staken.

De volgende wedstrijden voor onze atleten zijn de BK's te Eupen (halve triatlon op 7/8) en  Izegem (jeugd en olympische afstand op 15/8).