In de Powerman Geel wist Mieke Depoortere het voorbije weekend terug aan te sluiten met top van het lange afstandswerk. De Westvlaamse behaalde op het BK Duatlon lange afstand een zevende plaats in het algemeen klassement en werd vierde Belgische over 10 km lopen, 60 km fietsen en 10 km lopen.
Met een goede eerste loopproef, sterk fietsnummer en een heel goede tweede looponderdeel viel ze net naast het podium op het Belgisch kampioenschap. De overwinning ging naar de Nederlandse May Kerstens, de vice-Europees kampioene Powerman 2011. Alexandra Tondeur (Trigt) kroonde zich tot Belgisch kampioen duatlon op de lange afstand. Bij de mannen ging de overwinning naar de Fransman Le Duey. Wim De Kort (ETZ) werd Belgisch kampioen. De SMO-Specialized atlete uit Aartrijke pakt met deze prestatie haar eindoverwinning binnen het Flanders duatlon circuit. Met nog 4 wedstrijden meetellend voor het Flanders circuit is ze nu reeds zeker van de eindoverwinning binnen het regelmatigheidscriterium. Hier komen de 4 beste resultaten in aanmerking. 
Ook binnen het Benelux Duatlon circuit pakt ze de eindoverwinning binnen het regelmatigheidscriterium. Voor de winnaars binnen het circuit ligt een mooie winstpremie te wachten. Frederik Van Eyckeren uit Assenede eindigde in dezelfde wedstrijd knap als 47e in een eindtijd van 3u00'03".