Afdrukken
Hits: 3129

izegem2011
Op het BK triatlon te Izegem heeft SMO-Specialized 2 nationale titels meegenomen naar huis. Ine Couckuyt pakte de titel bij de dames jeugd A en Peter Croes bij de Heren.

In de voormiddag stonden de jeugdwedstrijden op het programma. Eskill De Witte zette meteen de toon door een mooie 6e plaats binnen te  halen in de categorie jeugd C. In de categorie  Jeugd B werd Jano Van Parrys 23e en  Orelie Haeck 10e.

Ine kwam samen met haar grootste concurrente Sofie Rubbrechts uit het water maar kon met een snelle wissel en een sterk fietsnummer de basis voor haar Belgische titel bij de jeugd A leggen. Na haar sleutelbeenbreuk enkele weken geleden is dit een flinke opsteker. Jan Mombaerts werd in dezelfde categorie bij de mannen 28e en Bas Van Dycke en Michiel Dewilde werden respectievelijk 9e en 19e junior. Ook Linde Herreman kan terug volop meestrijden en pakte in de namiddag een 9e plaats bij de beloften.

Het orgelpunt van de namiddag was dan de herenwedstrijd. Met Peter Croes en Simon De Cuyper had het SMO-Specialized de twee sterkste looptroeven in hand waardoor andere ploegen het werk moesten opknappen. Peter, Willem en Tom zaten na het zwemnummer in een 9 man tellende kopgroep en konden de kat uit de boom kijken. Nick had zich na een sterk zwemnummer laten uitzakken tot bij Simon en deed berenwerk in de achtervolging. Als motor van het achtervolgende peloton kon hij de achterstand na het fietsnummer op de kopgroep beperken tot 1’40”. Nick stapte compleet leeggereden uit de wedstrijd. Ondertussen had Peter al iedereen uit de kopgroep afgeschud en pakte voor het tweede jaar op rij de Belgische titel. Simon stormde na het fietsnummer helemaal tot vooraan en kwam slechts 10 seconden te kort om Peter Croes nog te bedreigen voor de titel. Hij werd 2e voor Pieter Heemeryck en Marc Geerts. Het feest werd echter compleet toen SMO-Specialized ook de 5e (Tom) en 6e plaats (Willem) in beslag namen. Prachtig ploegenspel en een top 6 waar andere ploegen enkel konden van dromen of praten.

De foto's staan in het album.