De eerste World Cup triathlon van het seizoen is zaterdag geëindigd in een sprint-finish, waarbij de Fransman Laurent Vidal de thuisatleet Brad Kahlefeldt en zijn landgenoot David Hauss aftroefde. Met een schitterende elfde plaats stak Simon De Cuyper zijn neus aan het venster van het internationale circuit in een zeer sterk internationaal deelnemersveld.

In het Australische Mooloolaba zette hij een bijna perfecte race neer. De Cuyper kwam als 33ste uit het water, op een tiental seconden van een kopgroep van 26, waar Peter Croes zich al in genesteld had. De Belgen waren regelmatig vooraan te spotten in het fietsen en vlak voor halfweg probeerde Croes te ontsnappen. Hun poging werd te niet gedaan, pas in de slotronde wist een vijftal atleten zich af te scheiden.

Croes en De Cuyper wisselden vooraan en begonnen aan een lange loopspurt van 10 km. In SMO-Specialized atleet e Cuyper kon tot halverwege de zes koplopers blijven volgen. Laurent Vidal was de allersnelste loper en haalde het voor Brad Kahlefeldt en David Hauss. Met een achterstand van 1'01 op Vidal zet hij echter meteen een eerste knalprestatie neer.

Peter Croes eindigde na een stevige fietsproef die de nodige krachten kostten op een mooie 35ste stek. Hij probeerde wel de wedstrijd te maken tijdens het fietsen en mag dan ook tevreden terugkijken op de eerste grote test van het seizoen.