Heel wat afzeggingen op de recreatieve triatlon wegens de slechte weersomstandigheden in Maldegem het voorbije weekend. Een recreatieve wedstrijd over de sprintafstand waar heel wat atleten van de “rode brigade” aan de start stonden om hun seizoen in schoonheid af te sluiten. Hevige rukwinden, gladde wegen en enkele stortbuien konden hen niet deren...

In de just for fun triatlon in het Maldegemse St-Annapark waren het Yara Bottelier (SMO-Specialized) en Joris Basslé (TBT) die overtuigend met de overwinning gingen lopen. Enkele nieuwe gezichten kwamen eens proeven van de triatlonsport en zullen de afdeling Maldegem binnenkort vervoegen. Naar een volgende editie wordt gekeken om de jeugdwedstrijd op te nemen binnen het jeugdcircuit.

Het was zwemtrainer Frederik Dormaels (Adegem) die als eerste uit het water kwam, kort gevolgd door zijn teamgenoot Maarten De Bolster (Eeklo). De Bolster stoomde echter snel door naar de koppositie en won met ruime voorsprong. Frederik kon zijn tweede plaats veilig stellen door een goed loopnummer. Voor het brons was het nog een spannende strijd bij de mannen. Het was Marc Van Parys (Eeklo) die het haalde voor Patrick Blomme (Eeklo) en Youri Groosman (St-Laureins). 

Bij de dames stond er geen maat op Kathleen Meire (SMO-Specialized), de Lembeekse won overtuigend voor Monique Vingerhoed (Geel) en Roossie Van Der Jeught (Maldegem). De Nederlandse Annemarie Van Dongen (Nl), vriendin van Youri, kreeg er blijkbaar niet genoeg van en fietste nog een rondje extra en eindigde uiteindelijk als 6e dame.

Volgend jaar terug afspraak tijdens Maldegem kermis. De sfeerbeelden volgen later deze week. 
De uitslagen kan je hier raadplegen: