Erwin Almere Boog

Afgelopen weekend stonden Erwin en Reggie aan de start van de volledige triatlon in Almere. Deze wedstrijd hadden ze vorig jaar al op hun bucketlist gezet en zondag was het zover. De weergoden waren iets minder gezind maar ze hebben beiden de finish goed bereikt. Het verslagje van Erwin kan je hierna vinden.

Het begon 2 jaar geleden met een planning te maken om een marathon te doen met als doel een zo goed mogelijk voorbereiding en een goed gevoel terug te keren naar een nog groter doel. Challenge Almere triatlon 2017!!

De marathon van Zeeuws Vlaanderen 2016 van Hulst naar Terneuzen was een lastige en zware wedstrijd. Voordien veel regen gehad en de ondergrond was dan ook zompig maar we hebben het goed gedaan en dat voor de eerste maal. Met een eindtijd van 3u22 voor een marathon met 40% offroad stukken erin is dat niet slecht voor een eerste ervaring.

We waren toen april 2016 de marathon was gepasseerd dus konden we verder werken aan het triatlon gebeuren. Het begon traditie getrouw in:

1/8 Doornik met een ploegen triatlon
1/8 De haven triatlon Zeebrugge
1/4 Boerekreek triatlon
1/4 Kallemoeie triatlon Beernem
1/4 Bouwpunt triatlon Eeklo
Om dan bij het volgend doel te eindigen in Eupen
1/2 BK halve afstand triatlon Eupen
1/4 Flanders Fields triatlon Ieper

De halve van Eupen was het doel van 2016 omdat ik in 2015 na mijn eerste halve een slecht gevoel had. Daarom moest deze beter zijn, meer getraind en een beter voorbereiding waren goed voor een eindtijd van 4u44’59. Na het triatlon seizoen rustig de winter ingaan want de twee hoofddoelen liggen nog ver weg: De halve van Deinze en Challenge Almere triatlon.

Dit jaar geen marathon als voorbereiding op het nieuwe triatlon seizoen. Zoals vorig jaar werd het startschot weer in Doornik gegeven. De wedstrijdplanning zag er als volgt uit:

1/8 Ploegen triatlon Doornik
T2 team relay in Zwevegem
1/4 Lacs de la d’heure triatlon
1/3 Caveman triatlon Kanne
1/8 T2 sprint triatlon Retie
1/2 triatlon Deinze
1/1 Challenge Almere triatlon

Het eerste doel voor 2017 was 1/2 triatlon Deinze. Ik had er nog iets goed te zetten na mijn tegenvallende prestatie van 2015. Mijn doel was om zo kort mogelijk bij de 4u30 te eindigen. Gezien het een straffe tijd is kan dit goed maar ook zeer slecht aflopen. Men mag dan ook nergens maar ook nergens steken laten vallen. Maar eens je over de top gaat wordt het niets. Maar dit keer verliep alles goed met als resultaat 4u32’51 en superblij. Het was dan ook tevens een goede voorbereiding voor doel 2 de Challenge Almere triatlon. Dit keer is het anders het is de eerste hele triatlon dus nieuw.

Erwin Almere ZwemmenWe komen de donderdag aan in Almere. Reggie en ik hebben dan een stuk van het parcours gereden. Ja wadde aan wind geen gebrek. De vrijdag voorspelden ze zeer slecht weer met herfst taferelen en die hebben we gehad ook, regen regen regen en veel wind. Maar na de briefing en de ophalen van de nummers konden we de fiets gereed zetten in het bike park. In de gietende regen je boel achterlaten is niet leuk. Gelukkig konden onze kleren droog opgehangen worden onder de Esplanade. Na een redelijke goede nachtrust maar kort ben ik om 4uur opgestaan om te eten.
Standaard recept maisbrood met honing. Na het wc bezoek en douche moment konden we iets voor 6 vertrekken naar de start om de laatste check up te doen. Het regende nog steeds dus hebben we de bidons in de houders gedaan vuilzak losmaken maar nog niet weggenomen voor de regen. Dan naar de auto om op het gemak me aan te kleden voor de start van de hele triatlon. Eens in het water en om 7u38 kwam het verlossende schot, na wat stampen en slaande bewegingen verliep het redelijk goed. Goed kunnen zwemmen juist aan de boei was het even opletten maar goed kunnen doorzwemmen. Met een tijd van 1uur goed gezwommen. Dan naar de wissel voor de bike kleren en fiets te halen om te vertrekken voor de 180km lange rit. Het regende nog steeds en koud 13° met een redelijk wind. Eerst stuk tegen wind tot we afdraaiden langs de dijk om dan 20 km meewind te rijden naar Lelystad, daar afslaan om met zijwind verder te rijden. Dan plots een stamp en voelde dat ik plat stond. 50 km ver een bus pitstop op het ventiel om er al de gas en specie erin te blazen.
Erwin Almere FietsenMet een bar of 5/6 en nog 130 km te gaan verder gereden in de hoop aan te komen. De eerste 2 uur veel kou gehad kon met momenten amper schakelen. Maar na het stoppen met regenen begon ik erdoor te komen. Het fietsen ging lekker vooruit maar iedere stamp of put loste hij
waarschijnlijk wat lucht. Na 150 km begon ik al te voelen dat ik de velg raakte in een putje. Als dat maar goed komt, nog 30 te gaan. De laatste 10 km geen risico meer nemen in de bochten want de tube begon te schuiven op de velg. We zijn veilig aangekomen en met nog 1 bar in de tube kon ik de fiets terug hangen. Fietstijd 5u10’23 wat niet slecht is met de pech onderweg, hier waarschijnlijk wel wat krachten verspeeld. Dan naar het laatste onderdeel het lopen. De
eerste twee ronden waren goed maar dan begon ik last te krijgen in mijn rechter been. Maar we zijn blijven lopen na een ronde was het zelfs verdwenen maar begon het links pijn te doen. Blijven lopen is mijn doel en om de km de benen fors naar voor of achter zwieren om de pijn te verminderen. Gelukkig hielp het om zo verder te lopen, met nog 1 ronde te gaan. Erwin Almere LopenMaar de laatste ronde moest ik ver iedere 100 meter de benen los gooien om geen krampen te krijgen. Maar we zijn blijven lopen. Juist aan de twee laatste drank tentjes ben ik even gestopt om een cola te drinken. Ik kan namelijk slecht drinken uit een beker tijdens het lopen. Beker leeg en vlug verder lopen want de tijd is kostbaar. Eenmaal terug in de arena kon mijn vreugde niet meer stuk. Al doen de foto’s het niet vermoeden maar ik ben zo blij als een klein jongetje die een snoepke krijgt. Met een afsluitende marathon tijd van 3u43’57 en een totaaltijd van 10u07’33 ben ik dan ook zeer tevreden. Missie geslaagd, nu verdiende rust……

Erwin Almere FinshOok mijn training’s maatje Reggie heeft het super goed gedaan na zijn operatie aan de knie heeft hij dat zeer goed gedaan. Al heeft hij in het zwemmen wel wat problemen gekend maar het fietsen ondanks de kou was goed en zijn lopen super na de gekende knie problemen. Top man hij finishte dan ook in een mooie tijd van 11u17’32!

P.S.
Wat de tijd registratie betreft, bestaan er twee tijden.
Live tracking 10u07'33
Finish scorebord 10u07'33
Overall uitslag 10u12'49
De uitleg is dat ze hebben gemist in het te water laten. En is onze age groep 5 minuten te vroeg gestart. Maar of het nu 10u07 is of 10u12 voor mij is het gelijk, het gevoel blijft het zelfde.....

The day after...

Erwin