Afdrukken
Hits: 4919

 Zondag 28 juni vond de 5de editie plaats van de Ironman Nice. Voor het SMO-team stonden Michael Dewilde en Frederik De Vreese aan de start, naast 2800 andere atleten. Na een goede voorbereiding waren de 2 atleten samen met hun coach Tim De Vilder afgereisd naar de Côte d'Azur.

Michael die al aan zijn 10de Ironman toe was, legde een goede zwemproef af en kon in 47e positie aan de fietsproef beginnen. De Vreese, die zijn debuut maakte op de lange afstand zwom eveneens voortreffelijk en kwam met de groep der favorieten uit het water. De zeer zware fietsproef van 180 km, met in totaal meer dan 2000 hoogtemeters, zorgde voor een enorme schifting en na meer dan 6u wedstrijd ruilde Frederik de fiets voor de loopschoenen als 16e. Michael volgde enkele minuten later op een 27ste plaats, ondanks een penalty van 6 min voor het te kort afsnijden van een bocht. De afsluitende marathon op de ‘Promenade des Anglais’ onder de brandende zon, eiste bij vele atleten zijn tol. Michael kreeg na 26km problemen en moest totaal uitgeput en teleurgesteld de strijd staken. De Lovendegemnaar overtrof zichzelf en liep na een marathon van 3u15 dolgelukkig als 14de over de eindstreep, 2de in zijn leeftijdscategorie.

Het was een heel geslaagd debuut voor De Vreese maar tevens ook een afscheidswedstrijd. Het ticket voor Hawaii laat hij links liggen en na 14 jaar competitiesport zal hij vanaf nu enkel nog te zien zijn als supporter bij triatlons. De overwinning bij de heren ging voor de vierde opeenvolgende keer naar de Spanjaar Zamora, de profatleet Bruno Clerbout werd knap zesde. Voor het eerst wist een Belgische atlete, de Leuvense Tine Deckers, een overwinning op Ironman te halen.