"SMO-Specialized geeft startschot voor Vlaamse zwemloopcircuit"


Zondag 15 april vond in Maldegem de eerste zwemloop van het seizoen plaats. Een organisatie van de jeugdafdeling van het SMO-Specialized Triatlon Team. De jeugdwerking van het Meetjeslandse Triatlon Team kent zijn uitvalsbasis in de sportgemeente Maldegem. Het St-Annapark vormde een ideale locatie voor de provinciale titelstrijd bij jeugd en volwassenen. De wissel- en finishzone bevonden zich op één centraal punt in een bosrijke en speelse omgeving. Zo’n 150 jonge sporters werkten er aansluitend een zwem- en loopproef af over diverse afstanden. Heel wat Meetjeslanders kwamen eens proeven van deze veelzijdige sport.

Het No Limit Team en Kempisch Triatlon Team zakten met hun jeugdafdelingen af naar het Meetjesland. Provinciale titels waren er voor de Meetjeslandse jeugdatleten van SMO-Specialized: Eskill De Witte (St-Laureins) en Margot Haeck (Bentille) bij 12 jarigen. Eskill pakte de eindoverwinning na een spannende strijd met leeftijdsgenoot Thijs De Wispelaere.  Jano Van Parys (Eeklo) en Ellen Van Wontergem (Eeklo) pakten de Oost-vlaamse titel bij de 14 jarigen.

Bij de dames pakte Kathleen Meire (Lembeke) de provinciale titel over 300m zwemmen en 3 km lopen na een sterke loopproef. In de open reeks waren heel wat dames van de Irongirls actief die samen toewerken naar een sprint of kwarttriatlon. Ze genoten duidelijk met volle teugen onder het toeziend oog van coach Dirk.

Bij de open reeks bij de heren was het Jonas Trenson, de Eeklose MZV waterpolospeler, die als eerste uit het water kwam. Uiteindelijk diende de Eeklonaar nog enkele plaatsen prijs te geven en finishte als zevende. De jonge Antonio Hernaert (Atriac) pakte de overwinning bij de mannen. De triatleet van de topsportschool finishte na 15’.

Bedankt aan alle deelnemers, supporters en medewerkers voor hun steun! Een bijzondere dank aan jeugdcoördinator Steven Haeck en zijn team voor het goede verloop. Volgende week staat al de tweede wedstrijd binnen het zwemloopcircuit geprogrammeerd in Wachtebeke (organisatie WTT).