zwijndrecht finishDe triatlon van zwijndrecht was een herhaling van die van Viersel 2012 maar dan nog beter omdat we nu met 3 SMO’ers op het podium stonden bij de mannen!
Eerst was Willem voor iedereen te sterk in het zwemmen. Hij kwam met 15 seconden voorsprong uit het water. Op de fiets wachtte hij op mij en met z’n tweeen reden we een gat van 6 minuten samen. Hannes zat na een goed zwemnummer al comfortabel in de tweede groep en wachtte tactisch tot het begin van zijn loopnummer om toe te slaan. Willem en ik liepen nog 1 ronde samen, waarna ik het hazenpat koos. Hannes maakte het podium compleet en eindigde als derde. De wedstrijd was extra zwaar door de hitte waardoor eigen bevoorrading toegelaten was. We moeten daarom zeker Michael bedanken voor de “prehydratatietips” en onze 3 vaders, Ben Brems en Randal voor het water dat we elke 500m (!) ter beschikking kregen. Dat was nog eens superzalig! Proficiat trouwens ook aan de organisatie, zelden zo een goed georganiseerd event gezien op een prachtig parcours. Bij de vrouwen werd Anne Marie mooi derde na Joke Coysman en Karolien Geerts.
Na de wedstrijd nog met de burgemeester van Beveren en de grote baas van Van Moer transport op de foto en ook miss aardbei wou nog met ons op de foto (of wij met haar). We gunden waterdrager Ben Brems als dank nog even zijn moment met de miss maar die werd snel in de kiem gesmoord toen ze zijn behaarde benen zag.
Voor mij was deze wedstrijd extra emotioneel, ik verloor deze week mijn grootvader, één van mijn grootste supporters. Mijn gedachten waren de hele wedstrijd bij hem, hij zou enorm fier geweest zijn.
Alle SMO’ers:
20 Heynssens Hans
44 Van Hoorebeke Steven