534 hamme2012Op zondag 10 juni stond de jaarlijkse Watermolentriatlon in Hamme op het programma. De zware regenval van de laatste dagen zorgde er evenwel voor dat de waterkwaliteit zeer slecht was. De organisatie besliste om dan ook geen enkel risico te nemen en de triatlon te vervangen door een duatlon. Charlene Ottevaere stond aan de start en behaalde een mooie 3e plaats. Hieronder kan je alvast haar wedstrijdverslag lezen.

Zaterdagmorgen las ik het bericht dat, omwille van de slechte waterkwaliteit, het zwemgedeelte geschrapt werd in de Watermolentriatlon van Hamme. Net zoals in Doornik, mochten we ons dus verwachten aan een duatlon… Spijtig, want ik had er wel zin in, zeker na mijn wedstrijd in Nieuwkoop.
Een snelle start, dat is niet aan mij besteed, dus ik was toch wat onzeker over het verloop van het wedstrijdbegin. Ik zou alvast zo lang mogelijk proberen mee te gaan met de koploopsters. Dit is me uiteindelijk ook gelukt en al vrij snel had ik samen met twee andere dames, Leen Van den Daelen en Filipa Santos, een mooie voorsprong opgebouwd. Na een tweetal km’s moesten Leen en ik toch wat gas terug nemen en zagen we Filipa enkele tientallen meters uitlopen. Samen met Leen liep ik de wisselzone binnen waar ik toch eventjes moest bekomen van het snelle lopen. Hierdoor verloor ik enkele kostbare seconden en miste ik de aansluiting in het fietsen. Het gevolg was dat ik het ganse fietsparcours alleen moest afleggen. In de verte zag ik dat Leen bij Filipa was gekomen dus ik deed er alles aan om ook tot bij hen te geraken. Metertje per metertje kwam ik dichter, maar zoals ze zeggen, de laatste 10 m toerijden zijn het lastigst en dat heb ik ook aan de lijve mogen ondervinden. Ineens bouwden de twee leidsters hun voorsprong meer en meer uit en moest ik uiteindelijk een goeie minuut op hen prijsgeven. Als derde dame reed ik de wisselzone binnen en al vrij snel voelde ik dat de benen niet goed aanvoelden. Dat bleek nadien ook aan mijn looptijd. Ik probeerde een tempo te zoeken dat voor mij “comfortabel” aanvoelde, maar ik besef nog maar eens dat de loopconditie (nog) niet is zoals het zou moeten zijn. Mijn derde positie bleek echter niet meer in gevaar te komen en ik behaalde, ondanks de mindere prestatie, mijn eerste podiumplaats in een individuele wedstrijd. Filipa won uiteindelijk deze duatlon nipt voor Leen.
Mijn volgende triatlon (hopelijk!) is de kwart van Kortrijk op 1 juli. We weten waar we aan moeten werken de komende drie weken…
Groetjes,
Charlene