Hannes Kallemoeie 1Op zondag 10 juni stonden verschillende SMO-Specialized atleten aan de start van de eerste editie van de Kallemoeie triatlon te Beernem. Onze atleet Hannes Vandermoere behaalde hier de overwinning. Hieronder alvast zijn verslagje van de wedstrijd.

Met een aangenaam weertje werd zondag het startschot gegeven van de eerste Kallemoeie triatlon. Een kwarttriatlon in mijn achtertuin en dus was er zeker motivatie genoeg. Omstreeks 13u werd het startschot gegeven en werden we te water gelaten. Met mijn vriendin Annelie als eerste kajakker had ik een mooi mikpunt, maar helaas was de start van een ander kaliber. Ik werd zo goed als onmiddellijk bij mijn enkels gegrepen en achteruit getrokken. Spijtig dat mensen zich daarmee moeten bezighouden. Zo kwam ik dus jammer genoeg in de wasmachine terecht en na wat getrek en geduw was mijn duikbril dan ook nog gaan vliegen. Eenmaal van tussen de ‘wast’ gekropen, kon ik gelukkig vlug mijn tempo vinden, maar de betere zwemmers als Bas Van Dycke en Wouter Monchy waren inmiddels gaan vliegen. Zo was ik al van bij de start op achtervolgen aangewezen. Toch merkte ik dat ik beetje bij beetje dichter kwam, wat mij toch het nodig vertrouwen gaf. En dat was ook wel nodig, want tijdens het fietsen gingen ze mij het niet makkelijk maken om terug te keren. Gelukkig kwam ik vrij snel bij ploegmakker Bas terecht. De vele toeschouwers langs kant deden de rest. Onder luid gesupporter, door klein en groot, werd ik naar de kop met Wouter Monchy en Anthony Devos toegeschreeuwd. Daar viel het tempo echter vrij snel terug. Ik probeerde dan ook wat schot in de zaak te krijgen, maar hoeveel schoten ik ook afvuurde, geen van beide kreeg ik er af. Dan maar wachten tot het lopen… waar ik hopelijk wel mijn duivels kon ontbinden. Wouter klampte nog even aan, maar toen ik de 2e ronde de beentjes liet werken, moest ook hij passen en kwam ik als eerste, voor eigen volk, tevreden over de streep. Wouter Monchy werd mooi tweede en een sterke Hannes Bonami vervolledigde het podium.

Hannes Kallemoeie 2Ook teamcoach Tim De Vilder liet zich van zijn beste kant zien en eindigde op de 6e plek. Bas viel na het zwemmen wat terug en eindigde zo op een 18e plaats. Ruben Strobbe ging dan weer de strijd aan met Mieke Dupont en werd knap 48e. Mieke kaapte het podium weg bij de dames, waardoor we opnieuw met SMO-SPECIALIZED een feestje mochten bouwen. Sophie Van Hulle werd mooi 9e dame.

Zo konden we in elk geval deze eerste editie mooi afsluiten en is het nu focussen op zaterdag, waar Brugge stilletjes ligt te wachten! Hopelijk wel met een goede zwemstart, maar het fietsen heeft mij alvast genoeg vertrouwen om er iets moois van te maken.

Vele groeten en bedankt aan de vele supporters
Hannes