Afdrukken
Hits: 3443

Voorbije zondag stonden een aantal SMO - atleten aan de start van de mooie kwart triathlon te Lommel. Het beloofde dan ook eens een mooie wedstrijd te worden onder een stralend zonnetje. Hieronder alvast het verslagje van Aäron.

Om 14.00 mochten we samen met een 250 andere atleten het water in van het kanaal.
Ik startte meteen slecht knal in het midden van serieus wat geharrewar. Na eventjes alles stil te leggen en eens goed rond me te kijken, besloot ik me helemaal links te gaan leggen van het geklop en geschop. Aan het uiterste punt van het zwemparcours moest ik dan helemaal naar rechts om rond de eerste boei te kunnen zwemmen en dan terug te keren naar de startplaats. Eindelijk kon ik een beetje ritme en plaats vinden maar het kwaad was al geschied, ik had al redelijk wat tijd verloren. Na 26' 44 kwam ik dan eindelijk het water uit met achterstand op Steven Haeck en Youri Groosman en uiteraard nog een heel verre achterstand op Michael De Wilde en Tom Vander Hoogerstraete. Het fietsparcours leende er zich wel toe om snel te fietsen en zo kon ik de achterstand op Steven en Youri goedmaken. Een mooi parcours met telkens een passage door het gezellige centrum in Lommel en dan telkens mee- en tegenwind langs het water.

Bij de derde passage door Lommel konden we de fiets inruilen voor de loopschoenen. Aanvankelijk ging alles goed maar onbewust eiste de warmte toch zijn tol en moest ik beetje temperen (al tijdje last van allergie bij dit weer wat resulteert in vernauwde luchtwegen). Ik moest dan ook mijn plaats terug inleveren aan Steven Haeck die na 2 a 3 km bij me kwam lopen. Ik moest hem laten gaan en hem een minuutje laten nemen.
De talrijke supporters stonden klaar met tuinslangen, sponsen, ... om de atleten van verfrissing te voorzien en de organisatie zorgde voor voldoende water en sponsen. Iedereen kwam dan dorstig en kletsnat over de finish.

Tom werd 8ste in 1u56'56” (proficiat na de moeilijke periode achter de rug)
Michael werd 10de na 1u58'15” (proficiat en veel succes in Vichy)

Steven Haeck 67ste na 2u18'35” (mooi zonder training en na Zurich)
Aäron 77 ste in 2u20'13” (stof om uit te leren)

Youri Groosman 81ste in 2u20'39” (knap gedaan)

Bedankt aan de organisatie en de supporters voor een prachtige wedstrijd.