MrT2012 Ine Amber

Zondag onder een loden zon en massale belangstelling namen niet minder dan 1000 triatleten dan aan de vier verschillende Mr (s) T triatlon wedstrijden te Gent. Geen geldprijzen maar een mooie tuil bloemen, een kleine maar fijne naturaprijs voor de podia en voor iedereen een karton Gents “Gruut “ bier gebrouwen door de Gentse stadsbrouwerij. De winst van het evenement wordt integraal geschonken aan drie goede doelen: To Walk Again, Leiekaai 17 en Dental Mission.

Naast een aantal BV ‘s uit de politieke, media en andere werelden steunden een aantal vooraanstaande Vlaamse triatlon clubs dit eerbiedwaardig doel ondermeer SMO-Specialized. 

Bij de dames won Ine Couckuyt voor de derde maal op rij. Onze SMO-atlete kwam pas op 1 minuut van Amber Rombaut uit het water maar had na nauwelijks 5 km fietsen deze achterstand overbrugd. Amber volgde in deze stayerswedstrijd Ine als een schaduw. Tijdens het lopen maakte Ine evenwel het verschil en overschreed met ruim 2 minuten voorsprong de finishlijn in de Vlaamse topsporthal. Amber eindigde tweede, Fien Torbeyns derde. Met zowel een beste loop- en fietstijd bewees Ine dat ze klaar is voor het EK beloften op 2 september in Aguilas. Kathleen Meire kon na een voortreffelijk loopnummer haar opgelopen achterstand grotendeels goedmaken en eindigde verdienstelijk 7de. Sophie Van Hulle begeleidde Orelie Haeck tijdens een van haar eerste triatlons en eindigden respectievelijk 89ste en 88ste.

MrT2012 Podium HerenBij de heren wou Tom Vander Hoogerstraete, ondanks een niet volledig herstelde blessure, voor een vierde maal zijn Mr T(om) wedstrijd succesvol beëindigen. Hij sloeg bij het zwemmen onmiddellijk een kloof. Tijdens het fietsen groeide de voorsprong verder uit op een nochtans goed samenwerkende achtervolgende groep. Onder luidde aanmoedigingen van zijn supporters slaagde Tom in zijn opzet maar de twijfels omtrent de voorzetting van het seizoen blijven aanhouden. SMO ploegmaat Lucas De Jonghe werd 2de en demonstreerde net als in Middelkerke zijn sterke eindsprint. Ditmaal was het Gilles Cottyn die aan het kortste eind trok. Hans Heynssens werd 30ste en Youri Groosman 40ste.

Toch was de succesnamiddag van het SMO-Specialized team nog niet voorbij. Ook de afsluitende relay wedstrijd,met niet minder dan 130 ploegen aan de slag, werd gewonnen door ons SMO-Specialized team bestaande uit Valerie De Waele, Tom Vander Hoogerstraete en Simon De Vriendt. Het Leie Triatlon Team werd 2de voor de ploeg van de provincie Oost- Vlaanderen. Dat triatleten een aardig stukje kunnen tijdrijden mocht Ilio Keise bijna aan de lijve ondervinden. Zijn team werd net niet op een ronde gefietst door een eendrachtig SMO-LTT duo.

Het triatlon evenement in Gent is en blijft een schitterende promotie voor de triatlonsport in Vlaanderen. Beginner, recreant of topper, jong en oud komen er aan het trekken. Het resulteert in een gezellig en leuke happening voor zowel toeschouwer als deelnemer. Enig minpuntje van de anders zeer geslaagde organisatie was de verkeerschaos en files rond Watersportbaan waardoor aantal toeschouwers niet tijdig ter plaatse raakten.

Uitslagen kan je vinden bij:
http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2012/aug/19/gent%28b%29/index.html en een warm filmpje op:
http://nieuws.vtm.be/binnenland/201208197093-triatlon-extreme-hitte-gent