vichy2012
 
Rond kerstdag de keuze gemaakt, met als criteria :
1. geen goesting om in de regen te fietsen, dus het moest ergens zijn waar het niet té koud is.
2. het spaarvarken moet het overleven.
En dan trainen maar voor deze eerste lange afstand.
 
De voorbereidingen verliepen goed, geen blessures opgelopen, de laatste maanden ook de ju-jitsu trainingen wat terug geschroefd.
Enkele kortere afstanden ter voorbereiding. Thanks Dominic.
 
Enkele dagen op voorhand afgereisd, slakkenhuisjes met Nederlandse nummerplaten trotserend, op amper een kleine 7 uur rijden van onze vlakke polders : Vichy ...
Mooie stad, weinig verkeer, heel mooi park, opgevuld met sport faciliteiten. En lekkere vis (na de wedstrijd)
 
Op zondag was de wedstrijd, dus donderdag nog samen met Michael het fietsparcours gaan verkennen.
Het eerste stuk omvat de meeste klimmetjes, en ligt vooral in de bossen, 2 lussen van 90km, daarna is het in sneltreinvaart terug afdalen richting Vichy.
Per lus zo een kleine 400m klimmen, wat het dus voor iedereen haalbaar maakt.
 
Het zwemmen bleek al snel zonder wetsuit te zullen zijn. Tijdens het verkennende zwemmen stond er al 25-26° op het bord. Puike organisatie het Challenge circuit. Zelfs tijdens de zwem verkenningen 'vestiaire' aan de waterkant, een drankje voor wie wil, en bootjes met redder op het Lac d' Allier. Bij het zwemmen ook Harry tegen het lijf gelopen.
 
En ondertussen bleven de temperaturen maar stijgen. De zaterdag tijdens het binnenbrengen van de fiets- en loopspullen werd er al gewag gemaakt van een nakende hittegolf.
Vroeg gaan slapen.
 
Zondagmorgen rond 6u kwam dan het onvermijdelijke nieuws van de organsatie: het risico is te groot (ook voor de vrijwilligers-seingevers) om bij 43° lang in de zon te vertoeven.
Alles terug gebracht naar de halve afstand; toch eventjes een slecht gevoel gehad toen.
Terug oppeppen, en om 7u30 het startschot.
De zwemstart is vanuit het water, in 2 waves, een 550 atleten die normaal aan de volledige gingen deelnemen, en een half uur later nog eens evenveel atleten, waaronder ook Michael.
 
Er wordt in 1 rechte lijn naar 2 boeien als keerpunt gezwommen. En aangezien ik nooit vooraan zit bij het zwemmen, was het ook deze keer weer zwoegen bij de boeien. (lang leve de ju-jitsu trainingen)
Na een niet zo denderende zwemproef vlot op de fiets, en ondertussen een dikke laag zonnecrème opgesmeerd gekregen.
 
Fietsen ging heel vlot, een constante inhaal operatie. Na een 25 tal km hoor ik een bekende aanmoedigende stem van Harry, die ik een 15 tal km in het vizier houd.
Dorpjes zoals in de films met Louis De Funès.
En wie flitst mij voorbij bij het binnenkomen van de wisselzone (en weliswaar een halfuur later gestart...) met ook het bekende SMO pakje aan?
Er blijkt toch één onderdeel te zijn waar ik zo goed in ben als Michael, de wissel, hehe.
 
Voor het loopgedeelte heel veel uitvallers. Zelf een zakdoek aan het petje vastgemaakt en continu natgehouden. geen enkel  probleem dus.
Vlotjes en tevreden over de finish.
 
Een heel mooie wedstrijd, met 2 mogelijke afstanden. Ondertussen al bericht gekregen dat volgende jaar de wedstrijd begin september zal doorgaan, zodat het iets koeler zou moeten zijn.
 
En merci aan de dappere, hitte trotserende, supporters-helpers !
 
Piek