Mechelen2012 groepOnder een stralende nazomerzon vond zondag 16 september het BK kwartriatlon plaats. Mechelen mocht dit jaar een mooie delegatie topatleten, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, verwelkomen die zouden strijden voor een plaatsje op het podium. Ik had mezelf voorgenomen me vooral te amuseren en de druk niet al te hoog te leggen. Na een iets minder seizoen kon en mocht ik ook geen mirakels verwachten hé. Ik zou tevreden zijn met een top 10 plaats…

In het zwemmen kon ik vlot aansluiting vinden bij een mooi groepje van zo’n 7-tal atletes. Ik kon niet goed zien wie allemaal mee was, maar ik zag wel het herkenbare blauwe pak van Lieve Cappaert-Paulus en ook Louise Vandenbroucke had ik herkend. Onderweg naar de wisselzone merkte ik ook Joke Coysman op, ik mocht dus tevreden zijn van mijn zwemnummer.
Mechelen2012 startDe wissel verliep redelijk vlot en ik verloor deze keer geen ruimte met de andere dames. Enkel Joke was er razendsnel vandoor gegaan waardoor niemand haar kon volgen… Bij het begin van het fietsen moest ik eventjes op zoek gaan naar het goede ritme, want het tempo lag duidelijk hoger in vergelijking met de andere wedstrijden. Na enkele kilometers vond ik dat ritme en dankzij een vrij goede samenwerking konden we nog enkele snelle zwemsters oppikken. Naarmate de groep groter werd, verliep de samenwerking minder vlot, sommigen kwamen niet meer op kop of lieten het tempo beduidend zakken. Hierdoor zag ik dat de achtervolgende dames wel iets dichter gekomen waren. Ondanks enkele pogingen om weg te rijden, reden we toch in groep de wisselzone in om aan het laatste onderdeel te beginnen.
Omdat ik ervoor gekozen had opnieuw met kousen te lopen (mijn teentjes waren nog niet volledig genezen van de laatste wedstrijden), verloor ik enkele plaatsen en ik denk dat ik als vijfde van ons groepje uit de wisselzone liep. In de eerste kilometer kon ik al een drietal dames voorbijgaan, maar toch was het Mechelen2012 damesgevoel opnieuw niet super. Voor mij zag ik nog Theate Francoise en Louise Vandenbroucke lopen. Theate liep iets uit, maar ik kwam wel steeds dichter bij Louise, ik zou haar nog voor het ingaan van de tweede ronde inhalen. Eventjes liep ik in 8e positie, maar vanuit de achtergrond kwamen snelle loopsters Lieselot Bossuyt en Karolien Weuts nog aanzetten. Als 10e dame (9e Belgische) kon ik met een vrij tevreden gevoel de eindmeet van het BK overschrijden. Ik had mijn doelstelling bereikt: top 10 en me amuseren!
De overwinning ging overtuigend naar Olympiër Katrien Verstuyft. Jolien Lewyllie en Sofie Hooghe mochten het podium vervoegen met een respectievelijke 2e en 3e plaats.

Het BK was voor mij de laatste triatlonwedstrijd van het seizoen. Over twee weken doe ik waarschijnlijk nog mee aan het BK ploegenduatlon in Wevelgem. De conditie nog eventjes onderhouden om hopelijk een mooi resultaat neer te zetten met de ploeg.

Groetjes,
Charlene