dsc 1490Zaterdag 14 januari organiseerde het SMO-Specialized Triatlon Team in samenwerking met joggingclub De Krekenlopers hun eerste “Run & Bike” wedstrijd over 13 km. In duo werd een traject van 13 km door het krekengebied, waarvan zo’n 50 procent onverhard, al lopend en fietsend afgelegd. Er mocht zoveel gewisseld worden als men zelf wou en elk duo moest binnen 10m van elkaar blijven. Het is eigenlijk een zware intervaltraining, die niet te simuleren valt op training, tijdens het fietsen kan men even recupereren. Voor veel atleten is dit de ideale training om eens aan hoge snelheid af te werken of om samen met je vrienden, (klein) zoon of dochter te sporten.
Bij deze eerste editie mochten we 50 duo’s verwelkomen, zowel heren, gemengde als damesduo’s."

Bedankt aan alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers.

Bij de heren was het een spannende strijd tussen de triatleten van de topsportschool Niels Ost en Stijn Noens (Team 185), de broers Omey en het duo Michael Dewilde en Joury Gokel van de organiserende club. Na 8 km op een stuk onverharde weg langs het Leopoldskanaal kon Team 185 afstand nemen van de broers Omey, gewezen 800m lopers uit West-Vlaanderen. Het herenteam van SMO-Specialized volgde zeer kort in hun spoor. Ost en Noens sloegen een kleine kloof en konden die vasthouden tot de finish. Ze finishten na 38’20” over 13,1 km. De laatste 500m plaatsten Hans en Henk Omey een versnelling en liepen zo naar de tweede plaats.

Bij de dames ging de overwinning naar SMO-Specialized met Ine Couckuyt (Belgisch kampioene jeugdtriatlon) en Charlotte Dewilde. Ze domineerden de wedstrijd van start tot finish. De tweede plaats ging naar de jonge dames van 185, Desaunois Eline en Nuyes Kirsten. Mieke Depoortere en Mieke Dupont eindigden kort daarachter op de derde plaats. Bij de gemengde duo’s was er winst voor Kurt Jurgers en Ilse Geldhof, ze legden beslag op een knappe achtste plaats in het eindklassement. De tweede plaats ging naar Sigurd Vandenbroucke en Linde Herreman. Westvlamingen Lode Varnewyck en Charlene Ottevaere eindigden als derde duo.

De volledige uitslag kan je op de teamsite terugvinden. Uw bemerkingen, ervaringen of reacties mag je steeds doorsturen tav. het bestuur. Foto's kan je alvast hier bekijken, met dank aan Nathan Overmeire. En je vindt ook een uitgebreide fotoreportage in ons album met dank aan Bert Wauters. De video reportage die op AVS is verschenen vind je hieronder.

De volgende editie zal doorgaan op zaterdag 12 januari 2013.